måndag 3 augusti 2015

Hemma igen!

Det är Dagen Efter Resa, på det där allra skönaste sättet. Vi vuxna njuter av att landa igen och packa upp i sakta mak - och prick klockan tio knackade grannen ivrigt på, så nu är storbarnen djupt försjunkna i sina lekar.* I nio dagar har vi varit på resande fot, och strax före tolv igår kväll svängde vi in på vår egen uppfart. Att resa med vårt gäng just nu är aldrig avslappnande - men den här resan har nog varit så soft som det bara är möjligt!

 * Hört från barnrummet just: "Fortsätt att leka, vi har ingen tid att slappa!"


Först andades vi fjälluft i Arjeplog, i "vår" stugby som är det närmaste min familj har till en sommarstuga (stammisar sen 80-talet) tillsammans med mina föräldrar och två av mina systrar & co, sedan fortsatte vi (delvis tillsammans med svärfar, som också var ute och reste) till Norrfjärden för att hänga med Ylva och Anders i några dagar. De här fjäll&Norrfjärden-resorna i slutet av sommaren får mig alltid så sentimental - tänk att få semestra med olika delar av familjen på det här sättet! Lyx!


Hemresan igår gick via Ikea för att spana kök, men det var kanske inte min favoritdel av resan - har aldrig sett så mycket folk på Ikea Haparanda förr, och då har vi stannat till där många gånger. Dessutom hade de inget modellkök av just det kök vi var mest nyfikna på... snopet. Nåja. Storbarnen fick för första gången leka på Småland och vi fick i alla fall rätsida på ganska många köksfunderingar, så eftermiddagen får godkänt!

(Bilderna är från resan till fjällen för en dryg vecka sedan - vi tog färjan över till Umeå och körde vidare därifrån. Alltid roligare att köra i konvoj och pausa tillsammans!)

Inga kommentarer: