onsdag 26 augusti 2015

Augustivärme

Jag tror det var vid tvåtiden idag som hösten kom. Ända sedan skolan börjat har solen gassat på i mitt klassrum och gjort det till en riktig ångbastu, och speciellt de senaste dagarna har svetten runnit i ansiktet redan på förmiddagen. Men idag, när jag gick mellan skolbyggnaderna blåste det upp, himlen blev mörkare och jag kände (för första gången på länge, kändes det som) att det var svalt och skönt att finnas till.

Jag har verkligen njutit av den underbara augustivärmen - den har gjort övergången till höstterminen och rutinerna lite mindre dramatisk. Samtidigt har det känts förbjudet att inte ta tillvara värmen och suga ut det sista ur sommaren, så nu känns det faktiskt nästan lite skönt med en regnig kväll. (EN regnig kväll ja, eller några - men om indiansommaren fortsätter efter det så är jag SÅ med på det!) Dessutom kan jag inte säga att jag skulle klaga om det gick att vistas på min arbetsplats utan att bli knallröd och blänkande svettig inom tio minuter... lyster kan vi kalla det.


Men vi har verkligen passat på. Fram tills i lördags hade jag själv bara simmat en enda gång (Fäboda!), men i lördags bjöd moster Sussi & co på kaffevagnsinvigning vid villan på Svartgrundet. Det var en rekorderlig kaffevagn, och en av sommarens finaste kvällar tillsammans med tjocka släkten. (Simtur #2!)


I måndags efter skolan hade vi liksom ångan uppe och tänkte att det kanske är nu eller aldrig att lyckas simma utomhus en sista gång för i år, och så slängde vi handdukar och simppare i bilen och körde till Vilttorpet. Vilttorpet är kanske inte världens mysigaste badplats - en sandgrop mellan riksåttan och högspänningsledning - men det var också en fin kväll. Inte alls illa för en måndag i närheten av september! (Simtur #3!)

Dessutom har vi passat på att sitta och njuta på terrassen tillsammans med vänner, passat på att gå barfota bara för att vi kan, passat på att fylla plaskpoolen när vi redan trodde att det var dags för vinterförvaring... Skönt med lite sommar det här året också!

Inga kommentarer: