lördag 9 maj 2015

Vårbruk


Vår trädgård har ju inte fått särskilt mycket kärlek av oss, även om vi hunnit bo här en sommar redan. Visserligen var jag höggravid förra sommaren, vilket kan räknas som en rätt bra orsak, men dessutom var det inte hellre trädgården vi prioriterade högst. Hrm, när jag tänker på förra sommaren känns det som om vi i första hand prioriterade att resa, simma, vänta på baby och träffa vänner, när jag tänker efter... rätt så bra prioriteringar ändå!

Resa, simma och träffa vänner står högt på min önskelista i sommar också (dock inte vänta på baby), men däremellan kanske vi hinner skaffa lite jord under naglarna. Idag kom mamma och pappa hit med ett jordlass rakt från kohagen på Stennabba, och med hjälp av det har vi tänkt jämna upp gräsmattan på baksidan av huset - där fanns visst ett potatisland förr, och nu är det i stort sett ett potatisland med gräs på... Något guppigt, alltså.

Dessutom har vi stått bakom huset och tänkt så det knakat. Vi vill skaffa jordgubbsland och ett litet grönsaksland och tänker att odlingslådor blir perfekt. Men dessutom vill vi avgränsa lite mot grannen, där det är väldigt öppet, och göra det lite mysigt och ombonat. Kräver lite tankeverksamhet... men visst blir det bra! Nu är det bara att... ha massor med tid och energi att förverkliga planerna. Oh yeah. Tur jag har en pappaledig man!


Inga kommentarer: