torsdag 21 maj 2015

Snart! Jo, faktiskt!Ja, alltså, vi ska ut och resa. Mycket snart. Och som vanligt blir vi alltid lite överrumplade när det närmar sig, men den här gången kanske lite mer än vanligt. I vårvintras, några veckor innan Matias mamma blev sjuk, smed vi planer för sommaren och bokade en resa i början av juni. England, baby! Flygbiljetter Tammerfors-Stansted bokade vi, resten lämnade öppet. 

Sedan blev april som det blev, och vi bestämde oss för att skrinlägga restankarna ett tag - vi tänkte ju på möjligheten att hon fortfarande skulle vara sjuk och kanske få tunga behandlingar ännu i sommar, och då skulle vi knappast ha rest nånstans. Så blev det ju inte, vad vi än tycker om det. Och häromveckan insåg vi att det börjar bli dags att plocka fram resplanerna ur skrinet om det ska bli nån resa... och det ska det bli, bestämde vi. Vi har ju färdigbetalda flygbiljetter, så det är klart vi ska använda dem, även om vår reslust kanske inte är den största efter den här våren. Ett äventyr tillsammans är kanske inte alls så dumt ändå!
 

Det vi hade bestämt var i alla fall att avsluta resan med att hälsa på våra vänner Emma och Daniel i Huntingdon. Inte nog med att det ska bli jätteroligt att få träffa dem, numera har de dessutom en dotter som är jämngammal med Josef - och då menar jag jämngammal som i fyra dagar äldre. Det ser vi fram emot!


Ett tag lekte vi med tanken på att förenkla resan genom att stanna i London första delen av resan och inte flytta på oss mer än att ta tåget till Huntingdon nån gång i mitten. Sen tänkte vi en gång till... och eh, enklare? Att hålla till i London i flera dagar med vårt gäng? Jag är säker på att det finns en miljon saker som är lämpliga och roliga att göra i London för en barnfamilj som vi, men jag är också ganska säker på att det inte är den mest avslappnande resan för oss just i det här skedet av livet...


Så. Ny plan. Och den känns bättre! Vi inleder med en natt i London eftersom vi kommer fram på kvällen - och lite dubbeldäckare ska vi väl försöka hinna med - men sedan åker vi tåg till Isle of Wight där vi hyrt en lägenhet i några dagar innan det är dags att söka oss till Huntingdon. Så. Nu hoppas vi bara på att alla är friska, glada, harmoniska och glömmer eventuella trotsåldrar i strumplådan här hemma. Då blir det här riktigt bra!


(Bilderna är från London 2012 och Cambridge 2013)

Inga kommentarer: