lördag 30 maj 2015

Den blomstertid nu kommer


Skolavslutning! Sommarlov! Den där stora oufff-känslan har inte infunnit sig, men det kan ha något att göra med att mitt läsår 2014-2015 faktiskt bara varit drygt två månader... tänk ändå, att få ta sommarlov utan att ha hunnit bli trött och sliten och överstressad! Den här våren har varit tung på sitt sätt, men absolut inte på grund av jobbet. Att bara kunna lämna allt åt Matias och kunna komma och gå som det passar bäst med jobbet har verkligen varit guld värt. Freedom! Tänk om det alltid kunde vara så. Till hösten är det ännu lite oklart hur vi pusslar vardagen, men jag hoppas verkligen att vi ska lyckas få ihop det så att vi inte trillar in i Den Stora Dagvårdssnurren så många dagar i veckan i alla fall. Håll tummarna för gynnsamma läsordningar!!

Eftersom jag jobbat på gymnasium nu i vår blev det förstås studentdimission idag. Det måste vara åldern som tar mig, för fast jag egentligen inte känner treorna (som förstås inte varit i skolan nu på slutet) höll jag ju på att bli tårögd. (Jag brukar inte vara sentimental. Jag brukar inte heller tycka att dimissioner är så spännande. Eller brukade inte...) Några av dem hade jag faktiskt för några år sen, när de gick på åttan och början av nian, men det börjar ju bli ett tag sen... Jag vet inte. Det kan ha varit pianomusiken, den högtidliga stämningen, tanken på de spännande år studenterna har framför sig när de får pröva sina vingar och skapa egna liv... eller kanske till och med tanken på hur stolt jag kommer att vara om ett antal år, när mina egna dunungar står uppe på en scen någonstans och tar emot en mössa. (Ja. Ingen press, men jag räknar väl ganska kallt med att de kommer att fixa andra stadiets utbildning i alla fall...) Hur som helst. Där satt jag och var rörd.

Det är väl ändå ett tag tills mina barn får mössa på huvudet, men idag kom Arvid stolt och sprallig hem med betyg och premiebok efter sitt första år i skolan. Lite stort känns det ändå; nästa år är han ingen nybörjare längre. Då är han en av de stora, en av tvåorna. Men först - en lång, skön sommar!

Inga kommentarer: