onsdag 16 april 2014

The bump


Jag har en känsla av att de flesta som läser är människor jag känner - eller som åtminstone brukar se till mig ibland. Och har man sett mig så vet man. Men för att nu göra det riktigt officiellt: vi ska bli fler. I september, om allt går bra, kommer vi att bli trebarnsföräldrar, och det ser vi fram emot med skräckblandad förtjusning! Å ena sidan - blöjor, vaknätter och ännu mera barnsjukdomar... men å andra sidan. En till fantastisk. Åtminstone är jag ganska övertygad om att det blir en fantastisk en, om jag får gå efter hur det blivit två gånger hittills.

Jag har haft ganska lite tid och energi att ägna mig åt att Vänta Barn - åtminstone om jag jämför med hur det var när jag gjorde det för första gången för sju (!) år sen - men samtidigt ser jag fram emot det här med ännu större iver. Första gången var det så mycket onödigt jag oroade mig för. Till exempel funderade jag (seriöst!) över hur det blir om jag får en osympatisk unge som jag egentligen inte gillar så mycket. (Så blev det inte.) Den här gången tar jag för givet att jag kommer att älska honom eller henne, och jag vet vilket äventyr det kommer att bli. Det här barnet har redan haft sin plats i familjen länge.

Så det är spännande. Men det har varit en tung vinter, speciellt årets två-tre första månader. Inte nog med att det varit gråtrist väder, mycket sjukdomar och mycket jobb; även om jag har mått bra har jag varit extremt trött (as in: sova nån timme när jag kommer hem från jobbet flera gånger i veckan) och inte haft någon extraenergi nånstans. Jag har orkat med arbetsdagarna, men när jag kommit hem har det inte funnits så mycket kvar för hem och kvällsjobb. För att inte tala om träning eller ett socialt liv! Tack och lov att det blev april med sol, snällare jobbmängd och inte fullt så obarmhärtig trötthet!



8 kommentarer:

Sara sa...

Åh men stort grattis till er :D

Eva sa...

Anade det då jag såg er på Johan och Isabellas bröllop :)

Mia sa...

Tack, Sara och Eva! :)

Eva: Jo, det syntes nog ganska tydligt redan då, men ännu bättre nu... :) Bilden jag lade upp är egentligen ganska missvisande, för där syns det ju knappt nån mage!

Katarina sa...

Tyckte också jag skymtade en bula på bröllopet! :) Stort grattis!

Mamma Linda sa...

Och jag vill så gärna komma och titta på den växande magen snart! :-) (vad sägs om besök i maj?) Vad otroligt spännande att få se vem som bor därinne sen i höst. :-D

Mia sa...

Tack, Linda och Katarina!

Linda: besök i maj låter toppen, vi måste pricka in nåt när ni kommit hem från Turkiet och vi från Sverige. :)

Ika sa...

Men grattis! Jag har legat efter i mitt bloggläsande, så jag hade helt missat den här nyheten!

Mia sa...

Tack, Ika! När jag träffade dig i Helsingfors visste jag det redan, men bara sedan en vecka eller så. :)