lördag 26 april 2014

20

Det normala är kanske att man tänker på vecka 12 som en magisk gräns i graviditeten - och det är det säkert. Men jag tänker mig ändå att vecka 20 är nästan ännu mer magisk, för då är man halvvägs. Halvvägs! Det som först bara var en tanke, en förhoppning, en aning och så två streck på en sticka är en liten människa som redan växt halva den tid den behöver i mammas skyddande mage.

Nu är jag alltså i vecka 20. Eller, egentligen är det 19+1, så man kanske borde säga tjugonde veckan alternativt vecka 19? (Är det så? Blir inte klok på det där fast det här är tredje gången jag försöker.) Enligt Vårdguiden hamnar jag i alla fall på vecka 20 när jag använder deras räknare. Där står en del roliga saker. En rolig sak är "[Fostret] kan göra avancerade saker, som till exempel bakåtkullerbytta." Se där - bara halvvägs färdig att födas och kan redan saker som hens mamma knappt kan! (Åtminstone inte just nu.)

En annan rolig, fast mer haha-rolig, sak som står är "magen kan börja bukta ut lite". Alltså... KAN börja bukta ut LITE..? Det stadiet är jag förbi... Min mage har växt stadigt, men den senaste veckan, eller kanske lite drygt, har den svällt så till den milda grad att jag inte riktigt vet vilken kroppsform jag har. Jag har stängt skåpdörrar rakt på magen och dragit på mig tröjor som jag sedan märkt att är fullständigt oanvändbara det närmaste halvåret - fast det inte alls var länge sen förra gången jag använde dem.

För att förklara hur jag menar:


En bild där varken outfit, bildkomposition eller organisering av ytterkläderna får särskilt höga poäng, men som med all önskvärd tydlighet visar varför jag höjde på ögonbrynen (och hånskrattade lite) åt det där med att magen KAN bukta ut LITE. Nå, den här gången visste jag ju vad jag hade att vänta, så inga överraskningar med det. Sportiga små magar är inget för mig.

För övrigt går livet sin stilla gång. Edvin är friskförklarad, men Arvid har fallit (ganska hårt) för bacillen. Vi vuxna väntar med spänning och ingen vet om det blir nån Sverigeresa i slutet av veckan eller ej. 

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Oj vad du är fin! <3 Du ser precis sådär "glowing" ut som det står man ska se ut som gravid. :-) Och det är ju tredje barnet, klart magen putar då! Med Felicia så såg jag knappt gravid ut i v 20, med Lucas var det inget tvivel om saken i v 20, magen var rund och go redan då, precis som din. Kroppen vet ju vad som är på gång. ;-) Oj vad det ska bli kul att ses igen snart!

Mia sa...

Åh, tack! Kan säga att det där glowet varierar ganska kraftigt från dag till dag. ;)