torsdag 14 februari 2013

19 och nu

Ni vet, det cirkulerar frågor på facebook - "Like this status and I'll give you an age". Och så får man berätta om den åldern. Sånt är ju kul, men av någon anledning har jag blivit ganska osynlig på FB. Är inne varje dag, men gillar mest lite här och där, chattar med folk och snackar med min familj som har en privat grupp. Statusar blir det ganska sällan. Det känns så mycket bekvämare att breda ut sig här... Så - jag svarar på bloggen istället! Bara för att det är kul.

The age I was given: 19
I lived in: Åbo (vinter), Överpurmo (sommar)
I drove: I Åbo, mammas skramliga gamla cykel som mina vänner kände igen på ljudet. Hemma i Överpurmo, familjens blå Pajero + då och då traktor eller bobcat.

 I worked at: Började studera litteraturvetenskap på ÅA, och på sommaren jobbade jag en månad på bibliotek och annars en del på Narskiosken + LostensCenter. (Det där kom jag inte ihåg. Blev tvungen att kolla året i långa versionen av mitt CV...)
I wanted to be: Lärare, men då trodde jag att jag skulle bli klasslärare. Fel hade jag och tur var det!
I feared: Ganska lite har jag för mig? Jag tror jag är mera rädd nu. Lite rädd var jag när jag cyklade hem den mörka vägen förbi en skum och ganska övergiven pub. Eller jo - jag var ganska rädd för att öppna munnen på litteraturseminarier. Jag var rätt säker på att alla andra var smartare än mig.


The age I am now: 32
I drive: En silverfärgad Audi (som idag, vändagen eller penkkis till ära, hade en rosa ballong instoppad vid vindrutetorkarna när jag skulle hem från jobbet - snyggt!)
I work at: Gymnasiet här i stan - och för tillfället faktiskt endast där. Och det, mina vänner, är alldeles enastående för att vara mitt arbetsliv!
I want to be: En inspirerande, lagom snäll lärare. En kärleksfull, lagom snäll mamma och fru. Ständigt lite klokare, lite mognare, lite gladare. Gärna frisk och stark också.
I fear: Att jag eller de jag älskar ska drabbas av sjukdom och katastrofer. Att vi aldrig kommer att hitta vårt hus. Nästan vad som helst om det sätts i samband med mina barn - vattendrag, vassa knivar, stora vägar, höga höjder, brinnande bilar... Att livet bara ska halka iväg utan att jag tänker på det.

Inga kommentarer: