onsdag 13 juli 2011

En fredag i juli (1.7)

En fredag i juli kan man ignorera värmeböljan och istället packa in sig i sin oluftkonditionerade bil för att köra ner till Helsingfors på semester. Om man inte har något emot att bli lite (läs: mycket) svettig, förstås. Jag hade hört mig för om lite ovanligare rastställen, men sist och slutligen pausade vi på det allra mest klassiska raststället av dem alla: ABC i Parkano... Men det hjälps inte, det är väldigt strategiskt placerat, har ätlig mat och inte minst en perfekt klätterställning för Arvid... Dessutom kan jag tipsa om att det finns ett riktigt fräscht bordsloppis som granne - jag hann med en snabbvisit och fyndade mera megabloks (tema Disneyprinsessor...) som förgyllde resan.

Vi överlevde körningen i värmeböljan, men så här i efterhand kan man ju undra - varför i hela friden pausade vi bara en enda gång på hela vägen??

Okaraktäristiskt nog för oss planerade vi inte att hinna avverka hälften av stadens sevärdheter samma kväll som vi kom fram. Vi nöjde oss med att handla mat, laga mat och utforska den mysiga lekplatsen på "vår" gård. Vi lär oss! Den här resan bodde vi på bästa möjliga sätt; syster Amanda hade agerat mäklare och parat ihop oss med en kompis lägenhet i Helsingfors och en annan kompis lägenhet i Åbo. Perfekt! Lägenheten i Helsingfors hade t.o.m. något så familjevänligt som ett tomt rum att härja i...

Inga kommentarer: