måndag 20 december 2010

En bra sorts dag

Det finns ju så många gråsega dagar när man bara byter kissblöta kalsonger hela dagen lång. Men idag har det varit en så skönt produktiv men ändå ostressig dag att jag måste dokumentera den också. Får man det, eller blir det duktighetsblogg då?

Man får, tycker jag.

Jag vaknade hos mina föräldrar, lämnade en nymornad Arvid och färdigservad Edvin med mostrarna och körde till Sursikbacken, där jag vikarierat några dagar. Jobbade med trevliga elever och roliga ämnen hela förmiddagen. Vände i matsalsdörren när jag kände ångorna av Janssons frestelse och bestämde mig för att skämma bort mig med McDonalds lite senare. Hittade till Katternö för att hämta ett paket puder och sånt, körde vidare till stan och presenterade mig på tre (!) potentiella arbetsplatser, åt en hamburgare, lämnade in foton till framkallning, köpte några julklappar, lite mat och material till mommo och moffas julklapp. Mötte Amanda och bytte till mig en bil med sovande killar i. Körde hem och lät killarna sova medan jag skottade snö. In med trötta och hungriga barn.

Ja, där nånstans stannade jag upp och insåg att jag var trött. Efter det har jag inte åstadkommit mycket. Men jag var nöjd redan mitt på eftermiddagen, resten är bonus. Sicken otur att sådana dagar inte inträffar så ofta!

(Och nu lyssnar jag på "The Hotel Café presents... Winter Songs". Spotifya den!)

2 kommentarer:

Ika sa...

Skönt när man kan vara produktiv även den här tiden på året!

Och The Hotel Café Presents... Wintersongs är så skön, i allra största synnerhet Winter Song med Sara Bareilles och Ingrid Michaelson. Har du sett videon? Finns här på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=2Dkpmdgg6s4 (Nu när jag letade upp den blev jag så förtjust att jag var tvungen att facebooka den också.)

Ingrid Michaelson är för övrigt också ett bra musiktips, om du inte har utforskat hennes musik redan.

MammaMonica sa...

Jo, man får nog skriva om dagar med flyt! Vet hur det känns när man får många pusselbitar till pusslet, och allt, faktiskt, går enligt plan. Plus bonus!