fredag 5 november 2010

Zumba här, zumba där...

Så där på avstånd är jag lite skeptisk till fenomenet zumba. Jag är lite skeptisk till alla motionsformer som marknadsförs av hurtiga små människor som försäkrar att det här inte är det minsta jobbigt, superträning av bara farten. Party, party bara! Dessutom har det blivit lite tantvarning, åtminstone här i trakten. Dessutom har jag faktiskt testat (typ) latinoaerobic i Vasa och det var en plåga - ledaren upprepade hela tiden att det ska vara ROLIGT, det GÖR INGET om man dansar fel, visst har vi ROLIGT. Själv kunde jag ha slagit till henne om jag hade hunnit mellan alla steg jag tog åt fel håll. Inte roligt alls.

Men testa måste man ju. Jag gick mitt första zumbapass i våras och tyckte det var helt okej. Men kroppen var inte riktigt redo för så hoppig, skakig träning då, så det var först i början av höstterminen jag testade igen. Och till min förvåning fastnade jag - nu försöker jag komma iväg minst (!) en gång i veckan. Det hjälper förstås att utbudet är enormt, bara JKG (som jag tränar mest med) har fyra pass i veckan att välja på... är det faktiskt så här överallt, eller är Jakobstad lite extra zumbagalet?

Hur som helst, för första gången i mitt liv har jag hittat konditionshöjande träning som jag verkligen gillar och som jag saknar de veckor då jag inte lyckas få in ett pass. Och det tycker jag är ganska fantastiskt!

(Utan sorg säger jag adjö spinning!! Det vimlar av människor i min närhet som älskar dem motionsformen, så jag har faktiskt försökt gilla det. Men plågsam träning är bara inte min grej. Jag kanske behöver få lura mig själv att det är party, party...)

2 kommentarer:

Jennyjustnu sa...

Själv har jag aldrig provat zumba men spinning var jag på idag som var roligt! Jenny

Tanten sa...

Inte alls tantvarning på zumba... eller?