måndag 16 augusti 2010

Aktuellt och sådär lagom aktuellt

Nehej, nä. Det går inget vidare med det här bloggandet nuförtiden. I tanken går det hur bra som helst: jag skriver flera inlägg i veckan - men bara i huvudet. Sen hinner det liksom aldrig gå ut genom fingrarna och över till tangentbordet innan det är hopplöst inaktuellt. Men å andra sidan är det flera saker jag verkligen vill blogga om fast det gått sisådär en månad sen det var aktuellt, så det kanske kommer.

Vad är aktuellt nu då?

- Vardagen är här igen. Men ve mig om jag trodde att det skulle bli lugnare för det. Rutinerna kanske vi får tillbaka, men nu påminns jag om skillnaden mellan att vara hemma med ett barn och med två. En bra dag med ett barn får man pauser och lugna stunder när man kan städa undan, uträtta småsaker vid datorn eller annars bara andas. En bra dag med två barn innebär att man hinner klämma in en lugn stund med bara det ena barnet: prutta babyn på magen eller lägga pussel med treåringen utan att det andra barnet lägger sig i. Egentid? Ha. Men idag började lekparken igen, så om inte logistiken sväljer all tidsfördel borde åtminstone förmiddagarna lugna ner sig småningom! Och jag har mina misstankar om att herr Tre År blir lite mer självgående och lättunderhållen nu när han får sällskap och aktivitet på förmiddagarna. Så det finns hopp!

- Klassträff i lördags! Helt utan jämna år som ursäkt träffades lågstadieklassen i Purmo. Och vilka trevliga ex-klasskompisar jag har! En del träffar jag rätt ofta, men andra hade jag knappt sett efter nian. Vi började kvällen med att skratta åt gamla klassfoton och avslutade med att ta ett nytt. Jag gissar att vi skrattar åt det om tjugo år...

- Och i helgen... U2! Eller, så sägs det. Har inte riktigt vågat tro att det ska bli av, men onekligen verkar det bli så. Våra barnarrangemang är komplicerade, men förhoppningsvis klaffar allt. Men jag tillåter mig att hoppa på stället av förtjusning först när jag ser Bono på scenen. (Wow. Bono! Nu kanske jag hoppar lite.)

3 kommentarer:

Netta sa...

Ja, jag är ju nog lite nyfiken på hur ni fixar barnvaktandet och kanske främst då Edvin. För inte har du väl nån syster i huvudstaden??

Mia sa...

Vad kul med en kommentar så här snabbt! Nån som läser mig trots mycket sporadiskt bloggande. :) (Eller har rss-läsare kanske...)

Arvid är utackorderad till mor- och farföräldrar i helgen (jag har aldrig varit ifrån honom så länge - tror han får det bra, men JAG är nervös...) Sen turas vi om att gå på konsert, M på fredag och jag på lördag så att den andra sköter. Och vi får båda två sällskap på konserten av våra värdar som också turas om att gå. :) Så i teorin ser det genomförbart ut, vi får se!

Katarina sa...

Ha det så roligt på konserten!