torsdag 10 september 2009

Spektakelsug

Det är ju så fantastiskt med spektakel. Yta är allt. Glittrar det så smakar det. Jag vill se Playme på Svenska teatern i höst!

Men det är så dåligt med Arvidvakter i huvudstaden. Jag gissar att vi får nöja oss med svenska Idol i tv-soffan...

7 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Fast nu när Arvid är 2 år så "ska" han kunna klara av 2 dagar utan er. :-) Finns ju nån o(?)skriven regel som heter 1 år - 1 dag, 2 år - 2 dagar, etc. Mao kunde ni köra till Huvudstaden på t.ex. lördag morgon och komma hem på söndag, och Arvid torde må helt ok av det hela. Felicia var 1,5 år gammal (eller 1 år och 7 mån ca) första gången vi for till Hesa bara jag och Thomas. Hon sov då hos mamma och pappa (tror jag? Eller fammo och faffa...), och jag var SÅ nervös. Det gick riktigt bra. Faktum är att det gått bra att sova över utan oss alla gånger hittills. Går ju att testa en natt så där annars bara om det känns osäkert, och om det går bra kan ni med säkerhet lämna kommunen en sväng utan att han tar nån skada. :-) Själv var jag väl 1,5-2 år när mamma och pappa fortill Filippinerna i vaddå - 2 veckor? ;-) Fast det var nog för länge.

Mamma Linda sa...

Förutsatt att det finns nån villig att sköta över natten då...Men mommon och fammon brukar inte protestera särskilt högt vid dylika förslag. ;-D

Mia sa...

Vi har faktiskt tänkt testa en övernattning småningom, tror det skulle gå bra både hos far- och morföräldrarna - och är vi själva hemma är det ju inte oöverkomligt långt att hämta honom om det blir kris! För det är faktiskt så att han inte sovit utan oss en enda natt hittills... vi har ju "fäälats" en hel del, men alltid MED honom. Har bara inte kommit oss för att prova på!

LidnaT sa...

Hade t.o.m tänkt erbjuda att han kunde sova här en natt. ;-) Men tror nog mor- och farföräldrar känns tryggare för honom (och er), när han får vara enda barnet (och inte ett av tre). Fast har ni behov av barnvakt nån gång är Arvid så välkommen så! :-) På riktigt, säger det inte bara.

Mia sa...

Kanske vi tar dig på orden nån gång när vi har vasaärenden som är enklare utan barn! Ni är ju så passligt på vägen. :)

LindaT sa...

Det ska ni absolut göra! Tycker Arvid är en härlig unge och 2 eller 3 barn att passa är ingen större skillnad, nästan lättare med flera ibland. Misstänker att han utan större protester skulle kunna parkeras här om ni ska shoppa (julklappar) eller sånt. ;-)

Netta sa...

Lämna Arvid över natten med fammo/faffa/mommo/moffa ni bara, han klarar det säkert galant! Z har sovit hos fammo och faffa flera gånger redan. Satt just och funderade när han gjorde det första gången och jag tror att det var då han just fyllt 1. Jag var i Åbo och K sku köra ner med Z följande dag, så han behövde sova ordentligt natten före. Men då bodde ju förstås fammo och faffa i samma hus. Efter det har han iaf sovit några gånger hos dem, också sen de flyttade, bl.a. då vi varit på bröllop. Aldrig några problem. Hos mommo har han inte sovit, han är ju inte där lika mycket överlag, men säkert sku det gå bra också.