onsdag 2 september 2009

Nio dagar med katt

Ja, kattägare har vi varit i hela nio dagar nu. Det var mest den manliga delen av familjen som var förtjust på förhand - själv var jag försiktigt positiv, men också ganska skeptisk. Jag tar tillbaka! Det är nämligen en riktigt exemplarisk katt vi fått. Snäll, väluppfostrad... och framför allt, mycket tålmodig! Det hjälper nog att den kommer från en fyrabarnsfamilj med dagbarn, för vad Arvid än gör med den (och det är - trots våra stackars föräldraansträngningar - nästan vad som helst) har den hittills varken fräst, bitit eller klöst. Nästan så jag tycker att den gott kunde klösa ifrån lite lagom när Arvid sätter sig på honom... Men det händer iaf att den åtminstone jamar ilsket och springer iväg ibland, så tydligen har han ändå några gränser för vad som är acceptabelt...

Frånsett (ibland) oömma lillhusse tror jag vår Tintin trivs bra här. Harmonisk verkar han. Och så har han hittat en bästis i grannhuset, så de chillar i grannens buskar mest hela tiden när de båda är ute samtidigt.

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Vad skoj att läsa om Tintin och Arvid! Jag undrade nog om du sparkat bakut och det ej blivit nån katt. ;-) Klor till trots så brukar kattungar och små barn gå rätt bra ihop, även om håret kan resa sig på en själv som förälder när man ser vad de små liven (barnen) gör med de ännu mindre liven...Men Arvid verkar ju nöjd, och alltid bra att ha nåt levande utöver föräldrarna att leka med hemma! :-D Missan säger ju inte ens ifrån med ljud när våra sätter sig på henne... :-S IBLAND går hon undan, oftast inte ens det, så jag känner mig tvungen att rädda henne mellan varven. ;-)

Ika sa...

Vilken underbart söt katt! Grattis till livet med katt, får man väl också säga.

Jag tror nog att katter klarar sig med småbarn om de bara har möjlighet att dra sig undan utom räckhåll när det blir för mycket. Sedan undrar jag också om inte djur i allmänhet förstår att det är skillnad på barn och vuxna, att man inte kan förvänta sig samma sak av barn. Tycker i alla fall att familjens katter har mycket mera tålamod med omild behandling om den kommer från småbarn än från vuxna, och då är de ju inte ens speciellt barnvana.