söndag 15 januari 2023

Starten

 

Vårterminen 2023 inledde inte försiktigt. Ingen mjukstart, ingen skonsam bomull, ingen tid för att gäspa, sträcka på sig och hitta tråden igen. Den inledde mer som ett vulkanutbrott - visserligen inte helt oväntat, men ändå med oanad kraft. Efter den första veckan känner jag mig därefter, inte minst med en förkylning som jag struntat i pga. ingen lucka för sådant i kalendern. Snart dags för sportlov..?

Förutom allt det vanliga har det också varit full fart med författarbesök, prisutdelning(ar) efter skrivtävling, Erasmusplanering och möten som fyllt all eventuell luft i kalendern, med program till och med på lördag. Nu är det söndag och dags att planera nästa vecka... Mycket roligt ändå, särskilt kul både med besök av Österbottens deckardrottning Nilla Kjellsdotter och att få sätta lite strålkastarljus på några duktiga, skrivande elever! På fredag kväll kan jag inte påstå att jag var mogen för så mycket annat än en kollaps i soffan, men tack och lov hade Matias och jag färdigköpta musikalbiljetter... West Side Story på Vaasan Kaupunginteatteri! 

Vi började med mat på Hejm - vi hade begränsat med tid, så det blev ingen långsittning, men vi hann med en god varmrätt. Så roligt att vi kom oss iväg och att vi lyckades få till både mat och teater! Nu får vi planera in nästa date, de är lätt räknade de senaste åren... 

När jag var barn hade vi den gamla West Side Story på VHS och det var en av klassikerna vi "alltid" såg när vi var sjuka... det och Crocodile Dundee. Jag tyckte den var så oerhört gripande och sorglig, precis varje gång jag såg den. Den nya filmversionen var jag däremot inte så imponerad av när jag såg den i höstas och tänkte att jag nog blivit för cynisk med åren... Det stämmer visserligen att jag inte är lika lättrörd som när jag var tolv, men scenversionen slår den nya filmen med hästlängder! Så roligt att se en storsatsning med musik, dans och många skådespelare på scenen! Rekommenderar den varmt, tror den fortsätter ända till april om jag minns rätt? Missa inte!



2 kommentarer:

Åsa sa...

Jag försökte se filmen i höstas men gav upp, jag fastnade inte alls trots att den höjts till skyarna:-/

Mia sa...

Nä, jag tror helt enkelt inte den var så fantastisk! :D Men scenversionen på Vaasan kaupunginteatteri var sevärd!