tisdag 31 januari 2023

Vykort från Enniscrone beach


Det verkar som om min blogg åtminstone tillfälligt vaknat till liv? Bäst att passa på och droppa in ett inlägg då och då innan tröskeln växer sig hög igen! Tänkte fortsätta med några inlägg från Erasmusresan till Irland i oktober - det var ju så mycket som lämnade oskrivet i höstas, när jag under en period bara hann göra just det som fanns överst på måste-listan.

Det här vykortet kommer från Enniscrone beach i närheten av Ballina, där vi blötte ner byxbenen och gjorde strandfynd under höga skyar en förmiddag i oktober. Stranden är fem kilometer lång (!) och en populär badstrand på somrarna, men den här gången var det bara en i sällskapet som simmade - naturligtvis vår ungerska kollega Péter som inte skyggar för någon enda friluftsutmaning. 


Det var ebb och vi fick gå ut ganska långt för att komma till vattenlinjen, men så småningom makade vattnet oss tillbaka mot stranden. Är alltid lika fascinerad av tidvatten! 


Den slottsliknande byggnaden i den ena änden av stranden är det gamla Enniscrone Cliff Baths, som byggdes runt 1850, men inte hann stå länge innan den förstördes i en orkan. Det som dock fortfarande finns i Enniscrone, men inte testades denna gång, är seaweed baths, alltså sjögräsbad. Precis vad det låter som - ett badkar fyllt med sjögräs och uppvärmt Atlantvatten! Det är en gammal tradition på västra Irland och lär vara väldigt välgörande - och några av våra partners som har ett parallellt projekt med en lärarträff på Irland häromveckan skickade faktiskt nyligen bildbevis från när de testade. Avslappnande, berättade de!


På bilden nedanför tillsammans två av de extraordinära personer jag lärt känna i det här projektet. Det här projektet tar slut efter det här läsåret, men fulla av förhoppningar håller några av oss på och jobbar på en ny ansökan som förhoppningsvis ska resultera i ett treårigt projekt som börjar till hösten. Håll tummarna! Tyvärr kommer varken Frances eller Fatmas skolor att vara med i det projektet, men att vänskapen består är jag säker på. Tänk, vilka äventyr vi fått uppleva tillsammans under de senaste åren - och ännu har vi ju två träffar till innan vi knyter ihop det här projektet! 

Inga kommentarer: