torsdag 27 december 2018

Fäboda!


Vad hitta på en jullovsdag när alla mår bra och har lust att hitta på något, men vi ändå känner att vi borde hålla oss borta från folk ännu lite till? Ut på tur! Jag trodde att det var gråmulet idag - ända tills vi kom fram till den höga himlen över Fäboda. Så otroligt vackert! Dessutom var det nästan onormalt skönt för att vara vinter ute vid havet - det var noll grader och nästan ingen vind. Visst blev det lite kallt om fingrarna när vi åt våra trangia-nudlar, men något annat är väl knappast att räkna med. Så glad att vi kom oss iväg!


Jullov alltså. Tänk att få ägna dagarna åt att göra precis vad vi vill?? Jag vet att det inte skulle vara samma sak om man jämt hade lov, men nu känns det nästan overkligt skönt. Tänk att jag i något skede tyckte vi borde dra igång nåt renoveringsprojekt under jullovet! Tack och lov att vi skippade den tanken ganska omgående - det var nog bara mitt uppskruvade "mitt-i-terminen-jag" som höll på att gå i spinn. SJÄLVKLART skulle vi inte göra något annat än precis vad vi vill just nu.


En annan sak jag tänkte på var hur Österbotten ibland känns som ett ganska ointressant hörn av världen - med tanke på Erasmusprojektet och mobiliteten vi ska stå värdar för nästa vinter har jag gått och funderat en del på vad vi har att visa upp. Sedan kommer det dagar som det här och vårt hörn av världen känns inte det minsta ointressant längre! Världen, världen. Så mycket vackert det finns!



Inga kommentarer: