måndag 5 juni 2017

För övrigt...

... så har vi ju faktiskt inlett sommarlovet här!

Hittills har jag hart sommarlov i drygt två dygn och hunnit med avslutningsfest hos en kollega, finlunch på Strandis för att fira svärfars födelsedag, fixande inomhus och utomhus, ännu en finlunch på After eight med en kompis och eh... en eftermiddag på jobbet. Jag kunde inte slita mig! Eller, jag kunde kanske ha slitit mig, men av omtanke till mitt framtida jag (i augusti alltså) har jag tänkt vika den här veckan lite halvt åt att bli lite mer organiserad inför höstterminen. Nästa vecka blir det roadtrip i Sverige och efter det har jag tänkt vara helt ledig ett tag!

Det lustiga är att jag just nu är mer inspirerad att planera undervisning än jag varit på länge. Allt är så mycket roligare när man inte måste! Dessutom har jag nästan städat klart i klassrummet och det känns som om en sten fallit från mina axlar - jag har nog inte ens insett hur mycket de osorterade pappershögarna har tyngt ner mig den här terminen! Kan alltså tillägga att det inte bara är mitt samlade rådd från de senaste två läsåren, utan också min föregångares... jag har bl.a. slängt kataloger om språkresor från 1979. Oh dear.

7 kommentarer:

Yvonne sa...

Bra gjort!! Är du säker på att du klarar dig utan info från förra årtusendet? En bra sak med att flytta in i barack, byta klassrum i baracken, så småningom in i ny skola: Inga gamla onödiga papper följer med!

Mia sa...

Man vet ju aldrig, på morgonen den 14 augusti är det säkert någon som undrar ivrigt vad utbudet på språkresor var 1979! ;)

Jag ska ju också flytta till barack runt höstlovet, så det är också lite det jag har i bakhuvudet - kommer nog inte att ha så mycket överloppstid (eller energi) för att sortera när terminen väl dragit igång!

Eva sa...

Jag är också på väg åt det hållet i början av nästa vecka, kanske vi får sällskap?

Mia sa...

Vem vet, Eva! Vilka vägar ska du ta? Vi tar Silja över från Helsingfors på tisdag och kommer hem med Viking till Åbo följande tisdag. :) Däremellan Stockholm, Kolmården och Jönköping!

Eva sa...

Åker tur-retur från Åbo på måndag-tisdag

Mia sa...

Du ska ha en trevlig tur, Eva!

Eva sa...

Ni också :)