söndag 11 juni 2017

Costa Blanca dag 6: Throwback till en sjuårsdag!


Så här en försommarkväll när jag sitter och tänker på att jag borde börja packa för vår Sverigeresa kan jag inte låta bli att slänga in ett inlägg från en vinterdag i Spanien. Inte vilken vinterdag som helst heller - det var Edvins sjuårsdag! Vi hade haft lite roligt åt att han skulle fira bemärkelsedagen utomlands och skämtat om att han borde sätta in en annons i tidningen... men skämt åsido, så blev det faktiskt en riktig höjdare till födelsedag!


Dagen började förstås med presenter på sängen - det vill säga de presenter som var tillräckligt små/platta för att det skulle kännas rimligt att ta med dem på resan! Sedan fortsatte vi med att gå till lägenhetsuthyrarens kontor för att kolla upp möjligheten att hyra en bil dagen därpå. Damen på kontoret ringde biluthyrningen för att höra sig för och gav lite bekymrat besked att det nog inte skulle gå att få någon bil levererad till Villajoyosa dagen därpå eftersom det var söndag... men skulle det gå för sig att vi tar bilen redan idag? Till samma pris, förstås! Det tyckte vi inte var något problem. Alls! Klockan tolv skulle vi få den, en halv extradag med bil alltså! En riktig födelsedagsbonus...


I väntan på att få hämta bilen passade vi på att ta en finpromenad i Villajoyosa. Vi hittade en lekpark, invirkade träd och en försvarlig mängd mysiga gränder och småtorg!

Vi hade fått bylta på oss ganska rejält, för det här var nog den kallaste dagen på hela vår resa. Tur att vi inte hade rest söderut bara för att få ligga och sola, för då skulle nog den här dagen ha varit en besvikelse! Nu var vi nöjda med att det räckte med jackor och fingervantar för att ändå kunna njuta ute...


...och stranden kunde vi ha roligt på fast det blåste kallt! Klätterställningarna var lika roliga för det...


Så småningom kom vi tillbaka till våra kvarter, alldeles lagom i tid för att hämta ut bilnycklarna till vårt vrålåk. Innan vi testade den behövdes en lunch- och tårtpaus hemma i lägenheten, men sedan passade vi på att se oss om lite i området... to be continued i nästa inlägg!

Inga kommentarer: