onsdag 21 juni 2017

Hemma igen!

Vi är hemma igen efter våra åtta dagar på vift! Det blev ganska intensiva dagar, men roligt var det. Med facit i hand har jag konstaterat att det funkar bra att rodda runt vårt gäng längs med vägarna, men det är helt klart mer semester att hålla sig på en plats. Det bästa beslut vi gjorde när vi bokade Spanienresan i vintras var ju att hålla oss stationerade på en ort - då kunde vi upptäcka bäst vi ville, men vi kunde också låta kappsäckarna ligga och damma i ett hörn och pusta ut på kvällarna när vi kom tillbaka "hem" till vår lägenhet. Den resa vi ville göra nu funkade inte riktigt på det sättet, men det blev bra ändå. Mest var det kanske vi vuxna som kände att vi gärna skulle ha latat oss liiite mer - Arvid tyckte till exempel det var bra med en roadtrip så man fick se många olika saker. Och det tycker ju egentligen jag också.

Det kliar i fingrarna att gå igenom bilderna och semesterblogga (jag som bara hunnit halvvägs igenom sportlovsresan...), men det får vänta lite. Här är i alla fall det vi gjorde:
Dag 1: Bil ner till Helsingfors, nattfärja till Stockholm
Dag 2: Stockholm + körde ner till Kolmården
Dag 3-4: Kolmården
Dag 5-6: Jönköping
Dag 7: Tom Tits experiment, nattfärja till Åbo
Dag 8: Åbo, Ikea och hem!

Den regniga bilden här nedanför är från färjan i Helsingfors. Den representerar vårt semesterväder ganska dåligt, för det är nog enda gången vi alla behövde ha jackor på oss - hela tiden i Sverige uppförde sig vädret oklanderligt, från början till slut! Sol, blå himmel och sommarvärme... ända tills vi rullade i land i Åbo i duggregn och +11 grader. Heja Finland.

Vi brukar alltid ta färjan till och från Åbo, men den här gången fick vi ett infall och bokade från Helsingfors istället. Det är inte mycket längre att köra dit, och istället för en kort natt när man egentligen bara hinner stressa för att få barnen att sova en någorlunda tillräcklig natt så hann vi både med en hel kväll på båten och sovmorgon dagen därpå. Vi kom ändå fram 9.30 svensk tid, så vi hade ändå det mesta av dagen kvar - och då var vi utvilade och glada istället för hålögda! Kommer helt klart att köra den taktiken igen!


Inga kommentarer: