söndag 14 maj 2017

Detta har jag gjort

När tiden är knapp och både kropp och huvud trötta så här i mitten av maj blir det lätt ganska fantasilösa "detta har hänt"-inlägg i bloggen, om det alls blir några. Till maj månads fördel händer det ju ändå så mycket hela tiden att det skulle gå att blogga extremt flitigt bara om det också... Ska låta bli att gå till överdrift, men detta har hänt på sistone:


1. Vi har firat morsdag. Jag fick presenter på säng i morse och sedan körde vi till Överpurmo för att gå på morsdagsgudstjänst + morsdagslunch i Zion. Wow, vilken måltid! Min egen mor var förkyld och febrig och for hem och bäddade ner sig efter varmrätten, men det var kul att hinna umgås med mina syskon + respektive. Sånt har det blivit alldeles för lite av den här våren!

2. Arvid och jag cyklade runt i Kivilös på loppisrace igår. Vi klädde oss i tjocka lager för det kalla vädret och kom hem svettiga och med lite solbränna i ansiktet - tro det eller ej! Det kan eventuellt finnas en sommar i änden av tunneln. Fynden bestod till övervägande del av Kalle Ankas pocket. Många sådana. En blomkruka kraschade jag innan vi ens hann hem, men jag hade bara betalat 20 cent för den, så vi överlever. Den skulle ha ersatt en kruka som katten kraschade samma morgon...


3. Min allra yngsta systerson Aron, 1½ år, sov över här. Första gången jag haft  ett syskonbarn på övernattning, och det gick hur bra som helst! Så nöjd med att han accepterade mig som trygg hamn när mamma och pappa inte var i närheten... Egentligen skulle han bara ha varit här på fredag kväll medan hans föräldrar sprang halvmaraton, men han sov så gott när de var klara att vi tyckte han lika gärna kunde stanna över natten...

4. Vi gick på vernissage för Balatako, konstskolan Arvid går på. Jättefina saker har de gjort, kul att se! Hans igelkottsmask tyckte jag var fenomenal. Jag vet ju att jag är partisk när det gäller min egen son, men jag måste faktiskt poängtera av att jag var imponerad av både hans och många andra barns arbeten!


5. Vi har glömt saker. Vi missade som sagt musiklekis vårfest med en timme, sedan har vi glömt bort ett utvecklingssamtal på dagis och ett tag hade vi faktiskt till och med glömt bort att Aron skulle komma... men det ordnade sig, det kom vi i alla fall på i tid! Visserligen hade vi då redan hunnit ställa så att Matias, Arvid och Edvin var på bio och Josef vid faffas när Aron kom, men jag hade ändå bara tänkt tassa på här hemma och behövde inte snabbändra några planer... Aron fick en mjukstart här och kusinerna hann ju ändå hänga tillsammans senare!

6. Okej, jag har en känsla av att det här börjar bli urtråkigt för alla andra utom mig själv, men jag måste ha med en punkt till från förra helgen. Eller nej förresten. Det får bli ett eget inlägg. Stay tuned!

Inga kommentarer: