fredag 14 oktober 2016

En fredagslista

 
Vad behöver du mest just nu?
En massage. Utan tvekan. Jag brukar ibland vara lite styv och stel, men den senaste veckan har axlarna, nacken och huvudet liksom knutit ihop sig en en enda stor, väldigt obekväm knut. Det hjälper inte att Josef sovit mer oroligt än vanligt och gärna sover typ mig en del av natten. Hej spänningshuvudvärk. Men! Tur då att jag har bokat tid till massör på tisdag! Score!

Vad tror folk om dig?
Att jag är snäll? Det är jag säkert ibland, men jag önskar att jag var mer konsekvent snäll mot dem som är närmast mig. (Hej, käre make.) Vad mer? Att jag läser massor kanske. Det gör jag tyvärr inte, men jag skulle gärna.

Vad får du oftast komplimanger för?
När jag tänker på saken tror jag faktiskt det är mina barn, och det är kanske de komplimanger jag blir allra gladast för. Inte för att jag kan ta åt mig äran för att de är fina ungar - jag har bara fått dem - men ändå.

Brukar du skratta för dig själv?
Ja. Försöker dock att inte skratta för mig själv inom hörhåll för andra.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
Tråkmeddelande - ditt elavtal tar snart slut, ska du inte ta och nappa på vårt fenomenala nya supererbjudande? Bla bla, som Edvin skulle säga. (Seriöst, han har börjat säga det så fort jag pratar med honom om urvuxna byxor eller annat han tycker är tråkigt. Det tycker jag inte är helt okej. Men lite, lite lustigt.)

Nästa mål i ditt liv?
Pass.
(Jag är fredagstrött. Mitt nästa livsmål är att få alla barn i säng utan konflikter.)

Hur svarar du i mobilen?
Hejsan - om det är någon jag känner
Mia - om jag inte vet vem det är.

Antal timmar sömn inatt? 
Något mellan 6 och 7 h. För lite. Allt under 7 h är för lite, särskilt om jag inte får sova ifred - men är det minst 6 h kan jag i alla fall vara funktionell. Och ljuva tanke - tänk om jag skulle lyckas få till 8 h nån gång..?


Brukar du komma i tid?
Till jobb, tåg och flyg: ja. Till mer informella träffar: ungefär. Jag försöker, men det händer att det inte blir så. Tidsoptimist, helt klart. Det beror på sammanhanget!

När mår du bra?
När jag inte har något som måste göras.
När solen skiner på en blå himmel.
När mina barn är glada, friska och överens.

Vanligaste färgen på dina kläder?
Mörkblått och svart. Det är inte tråkigt. Punkt.

Favoritdryck på morgonen?
Egentligen en riktigt lyxig apelsinjuice med fruktköttet kvar, men sedan jag fattade hur kaloririkt ett enda glas är försöker jag begränsa det till särskilda tillfällen. Finns det hemma tar det slut, så... usch, vad vuxet tråkigt.

När brukar du oftast gå och lägga dig? 
Pass.
(Alltför sent, men när ska vi annars landa i oss själva och andas ut om inte efter att barnen somnat..?)

Är du blyg?
Nej. Ja. Nej.
Eller, det bästa med att vara vuxen är att jag lärt mig att låta bli för det mesta, men i grund och botten har jag kvar en viss blyghet som kommer till ytan i vissa situationer. Jag älskar inte att glida in i ett rum och ta plats. Däremot blir min repertoar bredare för varje år som går - jag känner mig säker i allt fler och allt obekvämare situationer. En fördel med att vara vuxen...

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nä. Men förälskelse vid första ögonkastet kanske.

 

3 kommentarer:

Marias Memoarer sa...

Rolig lista! Älskar egentligen listor men har en hel hög av såna bland mina utkast som jag aldrig orkar/hinner göra färdigt, har haft så mycket annat att blogga om på sistone. Men kanske jag skulle börja beta av dem... ;)

MSH sa...

Det är skönt med listor när man är lagom fredagströg i hjärnan men ändå råkar ha en stund över för bloggen. :)

Sara sa...

Kul att läsa! Har varit lite "ute" från bloggvärlden den senaste tiden, men måsta läsa ikapp din blogg märker jag :) Nästa inlägg såg ju ut att vara ett Tysklandsinlägg! Ska bli roligt att läsa.