lördag 22 oktober 2016

Auf Wiedersehen, Bremen!


En sista kväll och ett sista inlägg från Bremen. Vi hade hämtat sunkmat som vi ätit på hotellet, men ville ännu ut en sväng innan vi avrundade vår resa. Vädret var inte det bästa, men det fick duga. Det regnade bara lite! Och bara ibland.


Vi hade fortfarande inte fått nog av Das Viertel, så vi gick ditåt än en gång.Så mysig stämning där, så här en ganska vanlig, mulen torsdagskväll i juni. Visserligen skulle en VM-match snart börja, så det kan ju ha höjt stämningen lite extra!


Kvällens stora uppdrag var att hitta ett frimärke till ett vykort åt mommo och moffa. Visade sig inte vara så enkelt! Till sist fick vi napp i en butik som sålde österländska matvaror - men kvinnan i kassan visste inte riktigt vad som behövdes för porto och hade tydligen inga tabeller, så vi gissade lite tillsammans... En jättemysig butik var det, ett riktigt familjeföretag med barnen på plats både bakom och framför disken.


På hemvägen började det strila ner igen, men vi sneddade förbi Schnoor en gång till - det var ju ändå ungefär på vägen. Paraplyet rymdes exakt gränden på bilden nedanför...

Till sist sol över Domkyrkan, och packning på hotellrummet. När väckarklockan ringde okristligt tidigt morgonen därpå var det i alla fall skönt att vi bara kunde hoppa på spårvagnen utanför hotellet och åka den korta biten till flygfältet. Smidigt! Det var den resan, en fin inledning på sommarlovet och några sköna dagar när vi hann prata åtminstone lite mer med varandra än vi annars brukar - ett barn är inte obemärkt, men lämnar åtminstone lite mer utrymme för vuxenprat än tre barn som pratar i munnen på varandra! Under tiden hade storbarnen haft det roligt med mostrar och andra bra människor, och verkade inte ha hunnit sakna oss särskilt mycket...


2 kommentarer:

Marias Memoarer sa...

Vilka underbara byggnader i den staden! :)

Mia sa...

Ja, verkligen! Är ett stort fan av både medeltida byggnader och väggmålningar, så jag passade bra i Bremen. :) Har sett väldigt lite av Tyskland (förutom Bremen har jag bara varit på snabbvisit till München en gång), men de här dagarna gav verkligen mersmak!