söndag 28 augusti 2016

Veneziansk

...men att räkna upp vad jag gjort på sistone är ju åtminstone roligare om det nyss har hänt, eller hur? Så här kommer "detta har jag gjort"-inlägget om årets villaavslutning. Redan dagen efter!

(Icke-österbottningar som känner sig lite borttappade nu kan klicka här.)


Vi har alltså ingen villa själv. Jag vacklar lite mellan att tycka att det är lite småtrist och att det är väldigt skönt att inte ha ett hus och en tomt till att sköta om, men just på villaavslutning behöver vi faktiskt inte alls sakna någon egen. Vi har nämligen en stående inbjudan (sedan... så långt tillbaka jag kan minnas) till pappas kusiners villa, och de senaste åren har vi tagit upp traditionen från att jag var liten. Då satt jag mest och läste medan syrran Hanna rusade omkring och smällde smällare; nu är jag här med mina barn (och lyckas aldrig läsa en enda rad fast jag alltid har med en bok - och fast bokhyllorna i villan är frestande överfulla!) I somras var vi faktiskt dit och njöt av sommaren också en vacker julidag, vilket gjorde att det kändes ännu mer logiskt att säga tack och hej till sommarsäsongen här!


Just det här året blev det varken simtur, kanot eller raketer eftersom det var stormväder på gång. Yr.no sade 10-11 sekundmeter, och det stämmer säkert. Visst skulle det ha varit fint med en vacker sensommardag, men lite spännande var det ändå med ruskväder! Och det gick ingen större nöd på oss - istället för att simma och paddla och ha oss satt vi inne i timtals och åt och umgicks med en kort promenadpaus i mitten för att ladda om aptiten. Inte så dumt det heller!


Det är lustigt med traditioner som går långt tillbaka - när jag var liten hörde det till att faffa och fammo och fammos syster med man alltid var där, och även om den generationen varit borta i flera år redan känns det som att de ändå är lite, lite delaktiga. Gränsen mellan då och nu blir lite mer utsuddad, och det känns - hemtrevligt.


Och nu är sommarsäsongen ordentligt avslutad, och hösten kan börja på riktigt. (Som om den inte redan hade gjort det...) Det firar vi med en bild från den där varma, soliga villadagen i juli!


Tack och hej, älskade sommar! Vi ses snart igen!

Inga kommentarer: