tisdag 16 augusti 2016

Kom igen, solen och peppen

Ja, nu är det definitivt ingen skarv mellan sommar och höst längre. Alla skolor har börjat, regnet häller ner och delar av familjen är/har varit småförkylda. Jag känner mig lite snuvad på det där härliga skolstartsvädret som gör att jag älskar augusti. Nu blev det liksom sen oktober direkt, och det... gör mig lite trött. Eller så kan det vara småbarnslivet. Okej, när jag tänker efter är det antagligen mest småbarnslivet.

Hur som helst har jag fått anstränga mig lite mer än vanligt för att uppbåda den där nystartsivern som brukar dyka upp i mitten av augusti. Nya böcker! Nya pennor! Nya elever! En tom kalender att fylla! Det brukar räcka för att peppen ska infinna sig, men i år har det gått lite trögare. Inte så att jag egentligen har något emot att skolan börjar - jag fick träffa ett par fenomenalt sympatiska nya klasser idag och stod och log spontant för mig själv när jag bläddrade i niornas nya lärobok. Tänk ändå att ha ett roligt jobb att gå tillbaka till! Nu gäller det bara att få till lite mer tid för att andas och tänka egna tankar så blir det riktigt bra, det här.

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Solen har kommit till Överpurmo (åtminstone för stunden) och när stressen kommer kan vi sätta upp någon bild från Arjeplog som bekgrundsbld på datorn till exempel så knske fjällfriden infinner sig!

Mia sa...

Soligt här idag också - och allt känns dubbelt så roligt! :) Hade tänkt bildbomba bloggen med fjällbilder och andra bortglömda sommarbilder, men hårddisken är så överfull att jag inte ens kan öppna bildredigeringsprogrammet just nu...