tisdag 9 augusti 2016

I skarven mellan sommar och höst

Den här veckan är en märklig gråzon mellan sommarlov och terminsstart. Vi kom hem från Sverige och hade en skön, lat, ledig söndag med sol och blå himmel. Så blev det måndag. Och vardag. Vi vuxna försöker göra någon nytta och förbereda så gott vi kan inför hösten medan barnen försöker... sysselsätta sig. Det är inte riktigt sommarlov längre, men skolstarten är det nästan en vecka kvar till. Vilken tur att Arvid och Edvin fick leka med kusinerna i Nykabi medan jag försiktigt klev in i mitt klassrum och kollade läget i eftermiddags!

Sverigeresan var bra, som den brukar. Det var roligt att umgås med min familj (eller de delar av den som var med på resan), Guoletsjaure var lika vackert som vanligt och stigen upp till Tjidtjak lika välbekant som alltid. På hemvägen fick vi två soliga, roliga heldagar i Norrfjärden också. Där gjorde vi följande:


Upptäckte Bruksbadet i Alterälven. Rekordmysig liten badplats! Vi lyckades tappa bort två (av badplatsens) badbollar så de flöt iväg till en vassrugg på andra sidan älven, men när Matias hämtade dem kom han tillbaka med tre bollar, så vi var visst inte de första som inte hade full koll. Vi kunde inte låta bli att komma hit båda dagarna! Och som vädret ser ut nu är jag inte helt förvånad om det blev sommarens två sista dopp... men hoppas kan vi ju, på en värmebölja för att fira läsårsstarten.


Flyttade en bod. Eller, själva flytten hade jag faktiskt ingenting med att göra, men männen i sällskapet höll sig sysselsatta så till den milda grad att Matias inte ens kom sig in till Piteå överhuvudtaget denna gång. Bra blev det på den nya platsen!

Strosade på stan. I Piteå, alltså. Och på mitt absoluta favoritloppis, PMU i Öjebyn. Några fynd här, några fynd där. Allra roligast var det nästan att fika på PMU med Arvid och Edvin och att åka in till Piteå på tumis med Arvid på fredagen! Vi var båda två väldigt nöjda med att för en gångs skull ge Akademibokhandeln mycket tid...


(Tårtan fick Arvid och Edvin dekorera. I början var den mönstrad och stilren, i slutet... tja, då hade de använt ALLT som fanns att använda. God var den!)

Nattade barn. Och såg till att barn var nöjda, mätta, torra, glada, rena, snälla... Det kan bli intensivt ibland med fem barn (varav tre småbarn) under samma tak, men sista kvällen somnade de tillräckligt tidigt för att vi vuxna skulle orka med ett barnfritt parti Mexican train på seino. Hurra!

Inga kommentarer: