lördag 18 juli 2015

Skorpan

 

När jag nu kommit igång med ett inlägg kan jag lika gärna snurra ihop ett till. Det är ju ändå sommar, och därmed så väldigt tacksamt att... tja, sommarblogga.

Förra lördagen turistade vi lite i hemkrokarna. Det börjar vara ganska länge sen Café Skorpan öppnade i Skata, och även om vi hört en massa bra saker om det, så har vi inte kommit oss dit en enda gång. Liksom, vi understöder det helt och så, vi har bara inte varit dit... heh. Känns lite typiskt österbottniskt. Eller så är det bara typiskt för tröga människor som oss.

Hur som helst, när Ylva och Anders var här lyckades vi äntligen komma oss dit. Med tanke på vår sammanlagda barnaskara (fem barn, varav tre är under 1,5 år) hade vi planerat ytterst lite för de här dagarna, men Skorpan hade vi bestämt redan på förhand. Vilken tur! För OJ, så mysigt! Och OJ, vilken god hemlagad glass! Får nog bli fler gånger. För vi har hört mycket gott (!) om deras kanelsnurror också...


Det måste ha varit mycket krut i glassen också, för efteråt när vi gick och hälsade på Matias och Anders moster som bor på Mariahemmet, precis bredvid Skorpan, sprang Arvid runt, runt som en duracellkanin på pensionärernas lilla motionsslinga. Om han räknade varven rätt blev det två och en halv kilometer...Inga kommentarer: