tisdag 14 juli 2015

England dag 3: Model Village (4.6)Godshill model village tycker jag är värt ett helt eget inlägg, så behöver jag inte snåla med bilderna... Den avbildar alltså Godshill och Shanklin på 1950-talet i miniatyrstorlek. Det är inget stort område egentligen, så den snabbtittande skulle kunna avverka modellbyn ganska snabbt. Vi hade däremot inga problem alls med att driva runt där i över två timmar... fullspäckat med detaljer som både barn och vuxna roades av! På tal om barn och vuxna sänkte vi annars medelåldern ganska mycket; förutom nån annan barnfamilj var det mest pensionärer där... Så var det faktiskt på de flesta ställen vi rörde oss: vi, pensionärer och här och där en skolklass på utflykt. Gissar att vi tjuvstartade säsongen lite - skolorna lär hålla på till slutet av juli här! Känns helt galet sent jämfört med nordiska sommarlov...


Här kikar Arvid och Edvin upp bakom The Griffin, där vi hade stigit av bussen. Hade vi känt till Godshill och Shanklin bättre tror jag att modellerna hade varit ännu mer spännande, men det fick duga att vi kände igen åtminstone vissa hus.


Kyrkan från förra inlägget - men i betydligt mindre skala... Buskarna och träden var fascinerande - att ta hand om dem är säkert ett drömjobb för någon pysslig trädgårdsmästare!


Summa summarum - mycket nöjda med dagens aktivitet! Rekommenderas varmt för den som har vägarna förbi Godshill...1 kommentar:

Yvonne sa...

Gulliver i lilleputtarnas land.
På tal om sommarlov: När jag var i Skottland 2005 i slutet av juli, träffade vi på en skolklass på utfärd i Gretna Green, så jag antar att d4et var strax före deras sommarlov.