lördag 17 maj 2014

Norrfjärden förra helgen

 

Redan en vecka sedan Norrfjärden! En högintensiv vecka... och ännu väntar en och annan kraftansträngning innan det blir sommarlov. Långhelgen i Sverige blev ett skönt avbrott från jobbsnurran - och vår nyaste favoritnorrlänning var en superb ny bekantskap!

Men... annars blev det nu inte riktigt som planerat. Att vädret trodde att det var november kan man ju stå ut med, men att vi drog med oss en ny magsjuka är bara för löjligt för att vara sant. Det var ju för att helt säkert vara friska och smittfria vi sköt upp resan en vecka!! Inte klokt. Edvin hade haft orolig mage ett par dagar just före resan, men vi kunde bara inte tro att det var en ny magsjuka... men första morgonen där blev Mattus sjuk och fick tillbaka aptit och någorlunda energi först mot lördagskvällen. (Avfärd hemåt på söndagsförmiddagen...) Arvid hade ont i magen och feber på fredagskvällen, men mer än så blev det (tack och lov) inte då. (Däremot fick han stanna hemma en dag från förskolan nu mitt i veckan eftersom han verkade ha en släng av nåt... så vi tog det säkra före det osäkra.) Så. Ja. Det var ju inte riktigt så vi hade tänkt det. Vi måste nog försöka göra om det här inom rimlig framtid, om bara Ylva och Anders vågar ta emot oss fler gånger! Gör om, gör rätt!


Men. Hur som helst, det var jätteroligt att få hänga med Ylva och Anders, och framför allt att få beundra barnens nya kusin, lille Adil. Händelsevis råkar han vara den sötaste och förnöjdaste ungen i Norrland! Dessutom hittade vi på lite skojigheter, vi som var friska. På fredagen, när Mattus låg och sov i källaren och Anders hade en lång jobbdag i Stockholm (!) tog Ylva och jag våra barn och for in en sväng till Piteå. Alltid lika mysig stad, även om regnet piskade vågrätt! Vi strosade runt på Akademibokhandeln och åt glass i Småstaden. Åååh, polkaglass med polkaströssel, jag blev helt lyrisk.


Eftersom Ylva och Anders har en inglasad altan blev det också grillunch "nästan utomhus" på lördagen, och förstås tacos på lördagskvällen - obligatoriskt!

På lördagseftermiddagen fick Arvid och jag lite myror i brallan och åkte iväg till Storheden (utanför Luleå) för att gå lite på Stadium outlet och Djurmagazinet. Arvid har fått hamstrar på hjärnan och vi hade tänkt kolla lite gnagare i djuraffären... men klantigt nog hittade vi dem inte! Vi hittade bara akvariefiskar, som förr all del är roliga, och sen stängde affären. När vi kom tillbaka förklarade Ylva var de andra djuren brukar finnas... tydligen ett hörn av affären som vi inte alls hade lagt märke till. Anyway. Det var riktigt roligt att vara ute på tumis med Arvid, han verkar alltid så mycket större när han inte har Edvin att tjuvnypas med. Åh, mitt storbarn! 


På lördagskvällen hade Mattus repat sig så pass att han ville ut och geocacha lite. Tur det, för vädret hade också hämtat sig lite och var riktigt behagligt! Det skulle finnas två cachar i närheten, men det vi inte räknade med var att  vårflödet skulle ställa till det så vi inte kunde komma fram till någon av dem... På ett ställe borde vi ha haft en bro för att komma fram till bron där cachen var gömd!Vi hade med oss en geocache-smurf som vi hittade i en cache i Sandsund och som vill hem till Danmark igen (startade i Indien). Honom hade vi tänkt lämna i Norrfjärden, men den kvällen blev det inget med det... men på söndagen när vi körde iväg stannade vi till vid en nästan fånigt lättillgänglig cache på ett annat ställe i Norrfjärden där han fick stanna. Hoppas han hittar hem!

Summa summarum. Inte som vi hade hoppats och planerat. Men frånsett fulbacillen var det trevligt och mysigt, och alltid lika roligt med lite Norrland!

Inga kommentarer: