onsdag 28 maj 2014

Just nu

Åh. Sitter och hänger framför datorn som en ballong som det gått hål i. De senaste dagarna (veckorna egentligen) har varit så händelserika att det egentligen inte är riktigt klokt. Många roliga saker, och också rätt mycket slit - provrättning, betyg och sena kvällar. Jobbet som är just det jag vill ha, men som slukar ganska mycket tid och energi vissa perioder.

Men nu. Nu är det plötsligt onsdagskväll och imorgon kommer en ledig dag som jag knappt har räknat med. Liksom, varifrån kom den nu plötsligt? Inte har vi några planer heller (hurra, hurra, hurra!) så vi måste väl... ta det lugnt? Sen en arbetsdag med lätt skolbiblioteksjobb + skrivbordstömning, en dag skolavslutning, och sen... sommarlov. På gott och ont, men jag gillar tanken på att kunna slänga mig på sängen med en bok lite oftare. Och ta det lugnt på morgnarna. Och inte behöva förklara för mina barn varför jag stänger in mig i arbetsrummet med mina pappershögar mest hela tiden.

Eftersom jag inte brukar lägga upp bilder på folk utanför familjen utan lov är det här i stort sett det enda bildmaterial jag har att komma med från de senaste dagarna...

Detta har alltså hänt:
1. Syster Amanda har haft dimission och examenskalas. Hurra för henne!
2. Arvid har haft förskoleavslutning och fått sin betygsbok under högtidliga former. Hurra för honom!
3. Tintin har hittats igen efter en dryg vecka på vift - av samma snälla före detta granne som i höstas. Han är trött och slak, men verkar annars må bra. Hurra för hans hemkomst!
4. Jag har kämpat mig igenom läsårets sista prov, inlämningsuppgifter och vitsord. Hurra för mig!
5. Jag har börjat tömma mitt skrivbord på jobbet och försökt låta bli att bli sentimental alternativt få panik över att jag inte vet vad som väntar efter mammaledigheten.
6. Ja, och så har jag börjat sommarjobba också... visst, visst, skratta åt mig bara. Jag VET att jag är urusel på att sålla bort saker. Och sen är jag förvånad över att jag har fullt upp. Men det är faktiskt bara sju onsdagskvällar det handlar om, och det är en engelskakurs som hittills (ikväll) varit riktigt trevlig, och inte heller verkar kräva så mycket jobb som jag trodde ett tag.

Och nu... låter det helt fantastiskt med en varm dusch, ett nytt avsnitt Grey's Anathomy och smörpopcorn.

Inga kommentarer: