torsdag 22 maj 2014

Försommar med praktmage

Får jag klaga lite?

Just nu känner jag mig så galet tung och trött, och får just ingenting gjort när jag kommer hem på kvällarna. Visst, jag har väl uträttat ganska lite på kvällarna i stort sett sen januari, men de senaste veckorna har jag ändå varit mer energisk. Inte nu. Vet inte om jag ska skylla på värmen, smygpollenallergi (även om jag inte har så stora besvär brukar jag bli trött av pollen och gräsblomning), fullspäckade arbetsdagar eller helt enkelt den allt mer uppenbara magen. Eller ska vi säga... en mix av samtliga ovanstående?

Vad det nu än är, känns det helt okej med sommarlov och mer lediga dagar så småningom. Har liksom känts av på sista tiden att det inte är bara bra att springa upp- och nerför trappor bärandes på boktravar, surfplattor och pappershögar. För att inte tala om hur irriterande det är att jag blir andfådd för minsta lilla! Glömmer jag ett litet häfte nere i arbetsrummet skulle jag behöva fem minuters återhämtning innan jag kan tala utan flåsa... och det är lite opraktiskt när man har en hel klass framför sig. Då improviserar jag hellre lite och klarar mig utan det där Viktiga som jag hade glömt efter mig. Puh!

Annars är det ganska kul att vara gravid just nu. Jo, faktiskt! Det sparkar och knölar och när jag sitter på ett lärarmöte eller hemma vid köksbordet och rättar prov är det riktigt roligt att få umgås lite med mitt yngsta barn. 

Och dessutom. Dessutom har det blivit sommar! Idag hade brudspireorna börjat blomma när jag kom hem; ormbunkarna vid lekstugan är nästan en halvmeter höga fast de knappt fanns sist jag kollade; brustna hjärtan växer så det nästan går att se med blotta ögat. Och när jag sett för mycket av de här väggarna går jag ut, och värmen och grönskan och hela världen känns... ganska snäll och mjuk.


Inga kommentarer: