lördag 11 februari 2012

Dagens topp tre


1. Jag fick ändan ur vagnen och gick ensam med barnen till pumphusbacken på förmiddagen. Ett bonusbarn anslöt dessutom på vägen. Varför har vi inte hängt där hela vintern? Vädret var visserligen klart behagligare idag än det varit på flera veckor, och det kan ju spela en viss roll... Och det var så roligt att åka i den lånade vanliga pulkan att jag måste köpa en precis likadan ikväll. Så nu är vi utrustade med babypulka, pulka, kälke och pruppabrä... Så nu kan vi bo i backen resten av vintern. (Alltid lika kul att höra vad de där små åklapparna kallas, hittills verkar pruppabrä vara strikt begränsat till Purmo. Eller kanske Överpurmo. Eller kanske... bara vår familj? Upplys mig!)

2. Arvid och jag gick på dansteater, JKG:s Ronja Rövardotter. Det är alltid lika imponerande när en förening samlar ihop frivilliga talanger och ordnar spektakel - speciellt när man såg mängden deltagare i alla möjliga åldrar. Vilken organisationsförmåga som måste ha krävts! Fint ordnat, bra dansat och stora ögon på Arvid. Efteråt var det servering, lyckohjul, ansiktsmålning och mycket mera, så om det bara inte hade varit så trångt kunde man ha roat sig länge efter själva föreställningen också.

3. Nu är vi hemma. Hemmet är fläckvis städat och det räcker. Maten är äten, lördagsgodiset likaså. Barnen är badade och snart... aah. Läggdags för barnen och chips framför tv:n för oss andra. Det är bara en öppen spis som saknas.

1 kommentar:

Netta sa...

Stjärtlapp heter det i min värld. Fast egentligen tycker jag att finska liukuri är bäst. Finns det ens ett korrekt ord för saken på svenska?