onsdag 23 juni 2010

Tre år!

- Jammo, jammo, minna fått pattill-låda!
(=Fammo, fammo, jag har fått en pastillask!)

En glädjestrålande treåring sprang fram till fammo och faffa och berättade om sin bästa present när de kom på kalas igår. Själv gick jag till köket för att kunna skratta obemärkt. Vi som funderade och funderade på presenter, vi kunde knappast räkna ut att en liten godisask skulle vara det allra roligaste! Men olika gäster fick höra om olika presenter, så det var nog inte bortkastat med de mer hållbara presenterna ändå.

Vi har alltså firat treårsdag som föräldrar! Vi hade en fin dag med ett sprudlande glatt födelsedagsbarn - presenterna kom i flera omgångar och det var lika roligt att öppna varje gång. Och oj, vad han har lekt. Och lekt. Och lekt. Men idag såg han lite fundersam ut och sa att han vill ha julklappar nu. Vi har försökt förklara att man får julklappar på jul och födelsedagspresenter på födelsedagen, men det är inte så lätt att veta... För vem kan nu förklara skillnaden egentligen om man räknar bort tidpunkten..? Men han gör sitt bästa för att utvidga sitt ordförråd - när jag hade satt på honom rena kläder och sade att han är fin i sina kalaskläder gick han stolt och visade upp sig för pappa: "minna ha sent-dläde" (alltså "jag har presentkläder"). Mitt hjärta smälter. :)

1 kommentar:

Linda T sa...

Åh vad han är ljuvlig! :-D Jo det är svårt att räkna ut vad som kommer att vara den "bästa" presenten. I längden brukar det ju vara de där hållbarare grejorna, men första dagarna kan det just vara typ ett vackert band eller som här en pastillask! :-)

Felicia planerar för sitt kalas (i november) och lekte väl julafton för typ en månad sen, så det ska börjas i tid...Då vet hon ändå att hon fyller när alla löv trillat från träden och julen kommer där ungefär när det snöat lite nån gång och är jättemörkt. Och fast hon älskar blommor så funderade hon nog idag varför det är så länge till jul. ;-) Det är inte lätt.