måndag 12 april 2010

Akta dig för postbilen!

Samtal tidigare idag:

Arvid: - Mamma, illbebbe bott.
Jag: - Vad säger du, ska lillbaby bort? Vad ska vi göra med honom då?
Arvid: - Jicka illbebbe bott pottbile.

Själv tycker jag att Edvin är en väldigt snäll och fin baby och inte alls förtjänar att skickas bort med postbilen - kanske det blir vårt hot om våra barn inte uppför sig? "Nu ska du vara snäll, annars skickar vi bort dig med postbilen!" Väldigt pedagogiskt.

Jag tror att Arvid småningom har börjat inse att Edvin är här för att stanna, och om han inte kan skickas bort är det lika bra att göra nåt roligt av det. De senaste dagarna har Arvid börja ägna allt mer uppmärksamhet åt lillebror; han gullar med honom och ger småbilar åt honom (=på honom)... antar det är en bra sak, men det blir mer vaktande! Idag när jag vände ryggen till och letade recept en stund försvann Edvin. Inte så långt, men jag hann bli lite förvirrad... Arvid hade dragit iväg med sittern halvvägs till vardagsrummet för att "leka med boll med illbebbe". Det roliga var att Edvin satt i sittern fullständigt orädd och med ett stort leende i ansiktet. Så kanske man kan säga att det var första gången de lekte ihop?

5 kommentarer:

Anonym sa...

De tycks ju vara alldeles normala syskon med allt så hör därtill, och vad skulle man annars vänta sig. Jag tyckte också att E efter en månad, på gott och ont, insåg att Beije faktiskt var hos oss för att stanna. Och oj vad de har roligt av det att de är två!

Yvonne sa...

Härligt!

Mamma Linda sa...

Oj vilken mysig läsning! :-D Och härligt att Arvid vill leka med Edvin nu! (och att han inte skickade iväg honom med postbilen ;-)

Mamma Linda sa...

Ja och det är fint att ha syskon! Felicia och Lucas har nog mycket roligt med varandra nu redan. :-)

Anonym sa...

Voi va sött! :) Jenny