onsdag 18 november 2009

Bilburen syster

Från och med denna dag har jag inte mindre än tre systrar med körkort - grattis Amanda! Skulle jag inte vara härdad skulle jag tycka att det är jättekonstigt när mina pyttesmå syskon börjar köra alla möjliga fordon, men jag har vant mig vid tanken. När Hanna tog körkortet tyckte jag det var lite konstigt (och en skrämmande tanke i sig...) och när Jenny och alla hennes jämnåriga vänner blev myndiga tyckte jag det var sjukt knäppt. Men jag börjar vänja mig vid att mina syskon börjar vara vuxna. Lite i alla fall. Själv kände jag mig lite lurad när jag blev myndig, fick rösträtt och tog körkortet - jag hade förväntat mig att jag skulle känna mig betydligt mognare, klokare och säkrare på vad jag vill med livet, så det var en antiklimax att kunna köra runt i Österbotten och ändå inte känna sig vuxen...

(Och faktum är att det är roligare med vuxna syskon än med pyttesmå - de är intressantare att prata med och stjäl inte ens godis!)

3 kommentarer:

Tesa sa...

Ja, det där med att syskon blir vuxna är egentligen ganska bra. Man behöver int bråka på samma sätt.. ser fram emot att lillebror får körkort så vi kan dela lite på körandet norrut och söderut sen.

Mamma Linda sa...

Grattis till Amanda! :-D Tänk vad tiden går! :-O Minns när jag borstade hennes hår om somrarna när vi var hemma och hon var inte många år gammal. :-) Hon kom alltid med hårborsten, och så fick jag sitta och borsta. Som att ha en alldeles egen docka i full-stort format! :-D

Mamma Linda sa...

Förresten kollade jag in Simons polisonger och nya vuxna ansiktsdrag (varifrån kom dom?! Nog hade han ju barnsligare ansikte för en månad sen??) idag...Vart TAR tiden vägen?!