torsdag 5 november 2009

Semester i Vasa

... eller tja, det var väl närmast working holiday. Men det var verkligen jätteroligt att vara i Vasa igår! Det var den första av fem gånger jag ska hålla kurs i Vasa de närmaste veckorna, och jag ser fram emot resten! Det var roligt att köra i höstdiset, roligt att jobba i Kvarnen igen, roligt att träffa kollegorna, roligt att undervisa, roligt att vimsa runt på stan och roligt att äta tillsammans med vasavänner. Det var helt enkelt ingen hejd på roligheterna. Kanske det inte skulle vara lika roligt om man var tvungen att pendla varje dag ända till pensionen, men fem gånger lär inte bli för betungande...

Även om jag inte saknar att bo i höghus är det mycket jag saknar med Vasa. Alla vackra promenader längs med vattnet, vännerna, miljön vid Kvarnen, stadsbibban med den fina barnavdelningen, gymmet, lekparkerna, Baptistkyrkan, stadskänslan... Det hade jag inte trott när vi flyttade till Vasa - Vasa för mig var Rewellcenter och de fulaste av de fula husen i centrum. Men nu saknar jag den där staden innerligt.

För övrigt - jag kom fem minuter för sent till föreläsningen för att jag irrade runt i tre olika trappuppgångar innan jag hamnade rätt. Och då är det snart fyra år sen jag började röra mig i den byggnaden. Fyra år, people!

2 kommentarer:

Ika sa...

Kvarnen är ett vedervärdigt komplex att röra sig i. Jag minns att jag tyckt att Arken i Åbo var knepig i början, men tror att Kvarnen är mycket värre.

Skulle vara kul att träffa dig när du är i Vasa, men du har kanske ganska intensivt program?

Mia sa...

Kvarnen är en klass för sig! Jag har också lyckats bli inlåst i en trappa när jag skulle gena till en annan korridor... fick springa ett antal våningar både uppåt och neråt innan jag hittade en olåst dörr - och då blev jag tvungen att gå UT och sen in igen för att börja om från början. Genvägar är senvägar, åtminstone i det huset...

Skulle vara kul träffas, säkert inte omöjligt! Måste höras, ska till Vasa nästa gång på tisdag.