onsdag 15 april 2009

Tiden går

Både igår och början av idag hade jag så bråttom att jag inte hann med något, utan bara vimsade runt som en yr höna utan att vare sig uträtta något eller njuta av livet. Jag vet att det är improduktivt och korkat att göra så, men det bara blev. Tack och lov lyckades jag ta mig i kragen nån gång på eftermiddagen, och nu är jag lite mer i takt med livet igen!

Och påsken har kommit och gått den också. Det började lite skralt med att 1) vi hade slarvat bort vår lilla låda med påskpynt i flytten och 2) jag jobbade så mycket att vi inte ens kom oss för att skaffa en endaste liten fjäder. Men det vände när vi kom till Purmo på långfredagen, och sen blev det bara bättre... Påsk är ju en skön helg eftersom den inte är lika traditionstung som julen, men vissa saker vill man få in:

Stilla långfredag: Kalla mig konservativ, men jag tycker om att ha en riktigt tråkig långfredag, med obligatorisk gudstjänst och inte så mycket annat. Lyckades sådär i år, för vi bestämde oss för att köra till Purmo på förmiddagen, så det blev ingen gudstjänst. Dessutom var jag (på grund av min egen dumhet) så illa tvungen att jobba ett par timmar. Men annars var den som den ska!

Påskgräs: Se ovan, fick inte till nåt sånt i år.

Påskhäxeri: Ja, det är ett tag sen jag slutade, men snart är det ju dags för generationsväxling... Men lilleman trodde jag blivit galen som försökte sätta min blommiga scarf på hans huvud, så den satt inte på länge... Det lyckades alltså inte heller i år.

Påskbrasa vid Lostugan: Check! Med gummistövlar, purmobor och grillkorv, som sig bör.

Påskgodis: Check! God mat likaså.

Vår i luften: Check! Men jag hade lite för höga förväntningar efter att ha hört om 12 grader varmt och sol... söndagen på Fäboda var i alla fall solig så det räckte till. Och nördiga familjen hade som familjenöje mest hela helgen att göra diken och rännor på den leriga gården för att vattnet skulle rinna undan så fort som möjligt... Rapagårdsplanar har sina sidor, men de kan i bästa fall vara väldigt underhållande!

2 kommentarer:

Netta sa...

vårt påskgräs (eller jag borde skriva mitt, för ingen annan än jag var egentligen involverad) torkade bort precis då det börjat gro. ser heller inte bra ut med tagetesplantorna. jag har inga gröna fingrar i år...

Tesa sa...

Låter som en mycket skön påsk!