tisdag 17 juni 2008

Ta sig framÄven om vi drog nytta av tekniska underverk till fortskaffningsmedel som flyg, tåg och lokalbussar var det sittvagnen och bärselen (mei tai) som var de mest värdefulla vardagssätten för oss att ta oss fram under resan. Arvid mer eller mindre bodde i vår lånade sittvagn under resan: han åt, sov och utforskade världen i den... och det är kanske inte många hopfällbara sittvagnar som kan skryta med att de sett världen från nästan 2000 meters höjd. Bör kanske tilläggas att vi inte bökade upp vagnen till den höjden för egen kraft, utan bekvämt gungade upp med linbana... Ovärderlig var den i alla fall, inte minst för att den fungerade som en utomordentlig mobil säng!

Det andra hjälpmedlet var en mei tai, custom made by vår fantastiskt duktiga vän Mallo. Den är inte bara snygg, den är också det absolut bästa sättet att bära baby som jag har provat på. Det är klart att det känns att man bär, men den är mjuk och lätt samtidigt som den känns stadig och fördelar vikten väldigt bra. (Hrm, lite gratisreklam där - men jag överdriver inte!) Och Arvid trivdes väldigt bra i den - hans favorit var att "hoppa" i den (som när man manar på en häst) för att få lite fart på skraltiga gamla mamma i en uppförsbacke...

tack för att vi fick låna vagn och tack för mei taien! De underlättade vår resa massor. :)

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Som sagt, bara bra vagnen kom till användning! :-D Den står ju mest och samlar damm här hemma (hehe, just nu samlar den damm i bilen...har nämligen inte orkat släpa in den än ;-). Ev ska jag vädra den i stan idag/imorgon, borde shoppa Linnéas present. :-)

My sa...

Vilka underbara bilder!! Kul att ni haft det bra! :)