söndag 22 juni 2008

Ett år

Jag har fått en ny sorts tideräkning. Förr har jag tänkt på ett år som perioden från nyår till nyår, från (min) födelsedag till (min) födelsedag eller kanske från sommarlov till sommarlov. Från och med för ett år sedan kommer jag alltid att tänka perioden från midsommar till midsommar som en viktig tidsindelning. Varje år, den 22 juni, kommer jag att komma ihåg 22 juni 2007 och - det är väl bara att inse - säkert berätta för Arvid varje år om hur tomt det var på gatorna när vi körde genom Vasa tidigt på en solig och vacker midsommaraftonsmorgon det året.

Det lilla skruttet som kom till världen för ett år och några timmar sedan har växt till sig och blivit en glad och mycket oskruttig unge som kan allt möjligt. De senaste dagarna har han exempelvis slagit oss med häpnad med att stå utan stöd längre och längre stunder - idag slog han sitt tidigare rekord med hästlängder.

Kalas hade vi - visserligen bara för familjen (lite utökad), men har man en stor familj blir det rejält kalas ändå. Födelsedagsbarnet var lite förbryllad när alla gav honom saker med papper på och samlades runt honom för att se på när han petade bort pappret (för att tugga på det). Tårta (tårtbotten) fick han smaka på, men det var ingen succé - mycket godare att knapra på ett äpple...

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Vilken snygg tårta! Ja det här med presenter känns mer verkligt där efter två år typ. När Felicia fyllde ett var hon också mest intresserad av själva pappret, och BANDEN! De var väldigt roliga. :-) Syns ikväll kl 18! :-D Känns mkt lugnare i magen idag, än så länge i alla fall, så tror nog det ska gå riktigt prima att komma på besök.

Mamma Linda sa...

Ja och GRATTIS till Arvid så klart. :-) Har får ett mer officiellt grattis ikväll.