söndag 30 juni 2019

Fröjdas hela dagen... uti Grönan!


Hej, jag finns kvar här! Har bara blivit lite för upptagen av sommaren för att blogga - njuter så ohemult mycket av att vara ledig och låta dagarna gå i sin makliga takt. Ibland har vi roligheter på gång, ibland räcker det att dra upp brännässlor eller sitta vid matbordet och läsa. Vi mårar åpå, helt enkelt. Och för alla som sitter fast i småbarnsträsket kan jag berätta att det är så mycket skönare att vara lediga när barnen hunnit bli så här stora! Visst blir det en del gräl och tjat och en massa måltider hela tiden, men det är på en helt annan nivå än att vara lediga för ett par år sedan. Det är faktiskt mer avslappnande än att jobba, vilket var mycket tveksamt tidigare...

Ska ändå passa på att slänga in några bilder från vår dag på Gröna Lund tidigare i somras! När vi började planera Stockholm fanns det förstås på våra barns önskelista och som gamla Grönan-sommarjobbare brukar vi inte vara så svårövertalade. Det är länge sen vi jobbade där, men fortfarande kul att komma tillbaka och se hur området förändras från år till år. Matias har dessutom hållit kontakten med ett par av sina gamla kollegor på scenavdelningen och kunde snacka bort en halvtimme eller så med en av dem, så det var ju extra roligt. (Bör kanske sägas att kollegan skötte ljudet för en trollerishow under tiden, så Matias snackade liksom inte bort hans arbetsdag... hehe.)


De första två bilderna är ändå inte från Grönan, utan från ett annat grönt ställe (hehe). Vi bodde i Aspudden, alldeles nära sjön Trekanten. Vår airbnb-värd tipsade oss om att vi kunde gå till en tunnelbanestation som låg bara lite längre bort och samtidigt gå på en stig längs med sjön, så det passade vi på att göra. Så fint! När jag går på sådana promenadstråk brukar jag tänka på hur trevligt det skulle vara att ha ett så fint ställe att sticka ut och motionera på - men efter att vi flyttade hit, alldeles intill skogen, har tanken passerat rätt snabbt när jag istället kunnat tänka på mina egna skogsstigar häromkring... Fint var det i alla fall!


Ja, sen blev det Grönan nästan från öppning till stängning! Själv hade jag kanske snarare tänkt mig några timmar med karuseller och sedan röra sig vidare mot andra nöjen, men... tja, den här resan fick bli på barnens villkor och betyder det en heldag på Gröna Lund, så gör det! Måste medge att vi vuxna nog också hade roligt. Jag är inget stort fan av karuseller som gör mig grönblek i ansiktet eller maskiner som slänger mig upp och ner högt uppe bland molnen, men berg- och dalbanor gillar jag. Arvid hade passerat längdgränsen också för de allra högsta attraktionerna, medan Edvin inte riktigt når dit ännu. Josefs stora favoriter var berg- och dalbanan Nyckelpigan och så Lustiga huset. Och radiobilarna. Och flygande elefanterna. Och allt kunde upprepas i oändlighet, om inte kvällen kommit emot...Arvid mjukstartade med de snällare attraktionerna, men vartefter dagen led blev han allt våghalsigare. Han åkte Jetline (berg- och dalbanan) två gånger i sträck med mig och hämtade sedan Matias som fick fortsätta med två gånger till - totalt fyra gånger i sträck alltså! Och sedan - hans första Fritt fall! Själv har jag åkt Fritt fall två gånger under sommarjobbstiden, och det räcker för min livstid, har jag bestämt... mycket imponerad av att Arvid ville åka den! Edvin imponerade också genom att utan vidare åka Eclipse, alltså en 121 meter hög kättingflygare... den testade inte jag dock!Ja, sen blev det kväll och en utdragen promenad ut från området - "bara ett sista åk" och "nu är det sista-sista" och "nå, en gång till då..." Sedan tog vi Djurgårdsfärjan över till Slussen och fortsatte vidare "hem" till Aspudden. Det var den dagen på sticko!


Inga kommentarer: