tisdag 5 september 2017

Höstlistan


Man vet att det är höst när: Det är rimfrost i gräset och dimma över åkrarna på morgnarna. 
Låt som ger mig höstkänslor: Min första tanke: Det finns väl inga höstlåtar heller, hallå? Men det var inte sant. För sedan tog det mig ungefär tio sekunder att komma på det klockrena svaret - Why does it always rain on me med Travis. Förstås. Så melankolisk, så höstig, till och med utan att räkna in det där med regnet. Coldplay funkar också.

I höst vill jag klä mig så här: Varmt om fötterna och gärna lite mindre sunkigt än jag ibland förfaller till när vardagarna känns många och långa. Men framför allt vill jag klä mig i mina nya glasögon, för allt blir lite snyggare tillsammans med dem! (Är just nu lite nervös för att jag kan ha fått en liten rispa i glaset av en nyckelknippa idag. Har inte vågat kolla ordentligt.)


Tre mål i höst: 
1. Jag vill få in en rutin med 1-2 träningspass i veckan - det gick bra att få igång rutinen i somras, men nu avlöstes den yra terminsstarten av en (hittills) två veckor lång förkylning, så nu får jag nog börja från noll igen... 
2. Jag vill vara mera ute i naturen. Det gör mig till en gladare och snällare människa, men av någon anledning är jag dålig på att prioritera det när det blir dåligt med tid.
3. Jag vill testa nya metoder och bli bättre på mitt jobb, men samtidigt känna att jag har ett skönt och hälsosamt arbetstempo. Jag har lärt mig massor på de dryga två åren jag jobbat på mitt nuvarande jobb och tycker det är så kul att jobba vidare nu! (Alltså - skulle jag jobba i hundra år skulle jag bli en så sjukt bra lärare!)

Hösten doftar: Friskt! Om våren luktar skunk, så doftar hösten äppelmos, kanelte och krispig luft. 
Det bästa med hösten: Min födelsedag? Det tyckte jag åtminstone när jag var barn... Men nuförtiden rankar jag faktiskt de klara färgerna och den friska luften ännu högre. Jag hoppas på en vacker höst så vi kan njuta av blå himmel som slår emot gula och röda löv så det bara smäller om det.


Det sämsta med hösten: Den är bara ett kort steg ifrån den trötta och glåmiga, halkiga och vardagstradiga vintern. Visst kan jag tycka om vackra vinterdagar, men tyvärr består ju vintern av ganska många mindre vackra också.
Mat som jag förknippar jag med hösten: Äpplen och älgkött.
En höstkväll spenderas: Bland blåbär i en skogsbacke i kvällssol! (Det har hänt EN gång i höst att jag plockat blåbär, det är illa...) Eller senare, när kvällarna blir mörkare, med en stor skål popcorn, film och en brasa. 
En sak jag ser fram emot i höst: Att kunna elda i spisen igen! Vi har inte kunnat göra det utan att förgiftas av stinkande plastångor sedan någon pillade in en plastgrej bredvid spisinsatsen i vårvintras... Har inte hjälpt att skrapa, putsa eller elda med öppen ytterdörr - men nu har Matias haft ut insatsen, sandblästrat och till och med målat om den, så med lite finish borde det gå att elda igen snart! Sitter också och klurar på diverse roligheter som jag gärna skulle vilja boka in i höst, men än så länge är det mesta rätt så öppet...


(Bilderna är från höstar som varit - det märks om inte annat så på den sista bilden med de små kidsen från 2014!)

Inga kommentarer: