fredag 11 december 2015

På gång i köket

TGIF! Thank. God. It's Friday.

Och halsen är bättre och jullovet är nära och Matias och barnen hade städat big time i barnrummet när jag kom hem från jobbet idag. Josef har haft ordentligt med feber i två dagar nu, men han äter, dricker och leker, så vi är inte alltför oroliga. Att halva huset fortfarande är upp och ner kan jag ignorera ikväll och koncentrera mig på att... tja, göra viktiga saker som att sjava runt i säckiga mysbyxor.
 
Nu är det dags för fredagsmys...


Renoveringsuppdatering:

Golv och tak i köket är åtminstone färdiga. Lookin' good. Nu är det bara allt däremellan som fattas.

Alla våra (gamla) köksskåp är uppställda i vardagsrummet. Kylskåpet och mikron likaså. Och våra nya skåp, fortfarande i platta paket. Det känns inte så värst aktuellt att hänga upp tro, hopp och kärlek där till lucia, som vi brukar...

I köket har vi tillfälligt kopplat in vår gamla spis och vår diskmaskin.
(Underbart med diskmaskin! I några dagar hade vi varken diskmaskin eller diskho eller rinnande vatten i köket.) Vatten tar vi från lillvessan. Det blir man också van med ganska snabbt.

Att fixa all el som ska fixas innan spånskivorna kan läggas på plats och skåpstommarna börja monteras visade sig ta längre än förväntat. (Vilket vi borde ha förväntat oss!)

Fläkten vi hade beställt kom häromdagen, men visade sig vara bara en fläktkåpa, så den är returnerad och en fläkt som faktiskt är en fläkt är beställd. Bänkskivorna anlände också i veckan och står nu som tre stora paket i spisrummet. Det ska onekligen bli skönt sen, när köket förstår att hålla sig i köket!

Inga kommentarer: