fredag 4 november 2011

Kommer ihåg juli

Den här veckan har jag jobbat på tok för mycket, vilat på tok för lite och varit alldeles för lättirriterad på de här människorna jag bor med. Vädret har varit jämngrått och väckarklockan har ringt alldeles för tidigt.

Men i juli, då var det annat. Bilden är från en av många livsnjutardagar i somras. Storsand med picknickkorg och goda vänner. Och njöt av livet, det gjorde vi nästan varje dag. Vi passade på. Träffade vänner. Cyklade i kvällssol. Hittade på roligheter. Åkte iväg på småresor. Åt vattenmelon. Åt glass.

Men egentligen - varför inte införa lite mer livsnjuteri i november? Visst, jobba måste man. Visst, sola och bada är inte så skönt just nu. Men det är inte så mycket omständigheterna som gör det, utan attityden: juli ska avnjutas, november genomlevas. Men är det verkligen omöjligt att ändra på det? Eller är det bara lite svårt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du, här har veckan faktiskt varit av precis samma sort. Men jag lyckades reda upp det idag så finalen blev ändå en riktigt skön söndag. Och jag och Cajsa var faktiskt en stund på stranden, idag också. ;)

Mia sa...

Var det kanske cykelturen som gjorde avslutningen på veckan bra? :) Åh, det kryper i benen för att jag inte cyklat på en halv (eller kanske hel) evighet - och nu säger de att det snart blir kallt. Just så.