torsdag 6 oktober 2011

Hemmamedsjuktbarn-grejen

Nu tänker jag ha åsikter om något jag egentligen vet något om. Bara tycker och tror. Och eftersom jag har barn har jag rätt att tycka hejvilt med självklar auktoritet. (För det är väl så det funkar?)

Alfamamman skriver att enligt Eva Biaudet* lär mammor oftare stanna hemma med sjukt barn än pappor, eftersom pappornas arbetsgivare är mer oförstående till att en man ska stanna hemma på grund av snoriga små näsor. Jag tycker det låter som rundgång. Jag har väldigt svårt att tro att det skulle vara vanligt att arbetsgivare tänker så. Och även om de gjorde det - ringer pappan och säger att han är hemma får de väl fixa det? Har de där papporna inget skinn alls på näsan? Om det finns hinder tror jag snarare de finns mellan öronen på de där statistiska mammorna och papporna. Men finns de ens? Jag vet inte, det verkar skumt. Jag tror vi har en myt här. En tragiskt självuppfyllande myt. Men det är ju bara vad jag tror.

* Jag vet, tredjehandsinformation... jag sa ju att jag inte vet något om det här. Sätta mig in i ett ämne och sånt... det tar vi en annan gång.

Inga kommentarer: