tisdag 19 april 2011

Hemma med sjukt barn

Det ska vara en premiär för allt - idag kan jag klistra etiketten "hemma med sjukt barn" på mig. Men varför, varför måste det vara just idag när jag egentligen skulle ha varit på en emotsedd museiturné här i stan med ett gäng gulliga sjuor? Igår var det sjuka barnets pappa hemma, men idag har han yrkesprov med sina elever. Seriösa yrkesprov trumfar småtrevlig temadag, så är det ju. Visserligen kan det bli en riktigt skön dag - Edvin var sjuk "på riktigt" natten till igår/igår, idag har han bara feber och är lite dagen efter. Hittills är vi andra friska och Arvid är som planerat ute på roligheter hela dagen, med dagklubb och fammos. Nu får jag ta det här som en bonusdag helt enkelt. Tror jag ska börja med att betala av lite på min sömnskuld medan det sjuka barnet sover sin förmiddagslur...

Och nu kom jag på att den hittills enda dagen jag missat av mitt nuvarande jobb (den gången tjänstledigt pga. sedan länge inbokat jobb) var det språktemadag. Den verkar också ha varit riktigt rolig. Alltså, min timing!

Uppdatering: Jag sov. Jag sov i nästan två timmar och vaknade alldeles desorienterad. Tydligen hade jag en del sömnskuld att ta igen! Och då sov jag inte ens i sängen, utan halvobekvämt på soffan för att säkert höra om Edvin skulle vakna... Nu ska jag försöka hinna äta lunch och få tillbaka min tidsuppfattning innan han också vaknar.

Inga kommentarer: