torsdag 20 januari 2011

Ens uppgift i livet och sånt

"Listen, there are only two things that are important in life: finding out what you do well and finding out what makes you happy. And if God smiles at you, it's the same thing."

Det citatet är från den annars ganska medelmåttiga (men snygga) filmen Flamingo Kid som jag såg en kväll förra veckan för att varva ner efter alldeles för sent kvällsjobb. (För övrigt - ingen bra strategi att se en hel film för att varva ner när man redan varit uppe för länge. Det skulle jag kunna ta och komma ihåg.)

Och det är ungefär det jag försöker ta reda på nu medan Matias är pappaledig. Jag skrapar ihop jobb här och där, och händelsevis råkar det vara ganska intressanta jobb som trillar in. Kortvariga tyvärr, och ganska oförutsägbara, men intressanta. I måndags kunde jag räkna in fem arbetsgivare på åtta dagar och om man lägger till en dag i beräkningen har jag också hunnit vara med i två olika planeringsgruppen för nöjes skull. Splittrat, ja. Glömmer jag inget viktigt är det är bra dag. Men det är onekligen lärorikt och stimulerande!

1 kommentar:

Ika sa...

Alltid skönt att höra att det finns flera som är på jakt efter den där livsuppgiften. Kanske det är det där jag borde göra också - blanda så mycket jobb som möjligt för att hitta något som verkar bra i urvalet. Hm. Isåfall när vintertröttheten börjar släppa greppet.
Det oroväckande är väl egentligen att ju mer jag ser av arbetslivet, desto mera skeptisk till det blir jag. Alltså, det var säkert bra tänkt någon gång, men nu verkar det bara urspårat, och som om det är meningen att vi inget annat ska vilja här i livet än satsa på jobbet.

(Hu vad jag lät negativ just nu, men jag är väl mest frustrerad egentligen.)