tisdag 4 november 2008

Flyttad!

Nu bor vi inte här längre...

Nu bor vi där!



I vårt nya hem ser det ut så här:

Nä, jag skojar bara. Den bilden är tagen dagen efter flytten. Nu börjar det faktiskt vara riktigt beboeligt, men nån sån bild har jag faktiskt inte att visa upp... ni ser ju iaf hur tapeterna ser ut nånstans bakom allt bråte. :) Visserligen står det fortfarande ouppackade lådor här och där, men de minskar stadigt. Gardiner har vi också fått upp (i två fönster av tre åtminstone), och vi trivs jättebra! Det är klart, vi kommer att trivas ännu bättre när det blir lite mer välordnat, men det känns mycket, mycket lovande. Och riktigt välordnat lär det väl aldrig bli så länge Arvid bor hemma, vi får väl bara inse det. När jag skulle dra på mig vinterstövlarna idag hittade jag ett burklock i den ena och ett decilitersmått i den andra. Häromkvällen dunsade en visp från tomma intet ner på golvet när jag satte mig i soffan och imorse hittade jag en soppslev under sängen. Sånt kan jag inte bara skylla på flytten - vi måste skaffa fler barnlås till kökslådorna!!

En annan följd av flytten är att vi - hör och häpna - lever utan internet! Det tar nån vecka till innan anslutningen är flyttad, och jag har insett två saker: 1) vi klarar oss riktigt bra utan och 2) vi behöver det verkligen. Å ena sidan är det väldigt skönt att bli tvungen att skala bort slösurfandet (tv:n är absolut ingen tidstjuv för mig - det är däremot onödigt surfande), men å andra sidan har jag märkt hur mycket jag använder nätet för nödvändigheter - till exempel använder jag det massor för mitt språkgranskningsjobb och det blir mycket knöligt att hela tiden hitta på alternativa lösningar (som visserligen inkluderar snigelpost - men också att låna nya grannens/gamla vännens dator eller att stå genomfrusen med en laptop och snålsurfa på balkongen när man absolut måste få en fil ivägskickad...) Just nu sitter jag vid Kvarnen efter avslutat skrivhandledningsjobb och njuter av nättillgången - det kändes nästan som en overklig lyx med en firefox-ikon som kan användas... Hur som helst. Tror det är riktigt nyttigt för oss att vara utan ett tag, tror det minskar på onödighetssurfandet sen när vi är uppkopplade igen. Men ändå - vad jag kommer att njuta när nätet flyttar in med oss igen...

2 kommentarer:

Netta sa...

jag delar absolut samma erfarenheter angående att vara utan internet en tid. vi var utan en månad då vi flyttade till esse. och aldrig har jag fått så mycket gjort som då! då vi flyttade till vasa var det lite värre, då saknade jag nätet väldigt mycket, främst för att jag faktiskt behövde det för att göra mig hemmastadd och ta reda på saker om vasa. då kunde jag inte heller knalla iväg till bibban eller nåt annat ställe med nät, för jag hade ju en nybakad son att ta hand om. i våras så kunde jag ändå surfa hos Kennets syster om det knep. sköt om er! vi borde ju träffas!

Anonym sa...

haha, datanörden Mia kommer ur garderoben :D
Amanda