söndag 21 februari 2021

Positiva listan

Jag vet, det är cheesy. Men när jag råkade se den här positiva listan kände jag att det är EXAKT det som behövs just nu. På min positiva lista finns varken spänningshuvudvärk deluxe eller karantän i väntan på testsvar, så får försöka fokusera på något annat istället. 


2 positiva saker om mig själv

Jag tycker det är roligt att lära mig saker om världen, så jag har i princip aldrig tråkigt. På jobbet har jag blivit ganska bra på att både hitta på bra lektionsupplägg och att go with the flow när det behövs.

2 positiva minnen

Svårt att välja TVÅ positiva minnen, så det här får bli lite slumpmässigt! Det ena får bli häromdagen när jag låg och läste i sängen och fick sällskap av inte bara ett eller två, utan TRE barn som lade sig i sängen och läste var sin bok tillsammans med mig. Friden var inte långvarig, men det var fint medan det varade. Den andra var känslan när planet cirklade över London inför landning 1997 och jag satt där på väg mot ett läger i Skottland, för första gången på ett flygplan, för första gången på resa utan min familj och för första gången utanför Norden. Livet som pumpade i mitt blodomlopp då! (Soundtrack: Den här låten som spelade i högtalarna medan vi närmade oss landningbanan.)

2 positiva, favoriter i hemmet

Den första måste absolut vara kakelugnen! Knappt så jag tror det är sant att vi har utsikt över en sån fin från tv-soffan. Den andra favoriten just nu är mitt arbetsrum. Egentligen borde vi organisera om i huset så att Edvin och Josef skulle få bättre egna rum, men än så länge har jag ett eget arbetsrum och har efter två år lyckats möblera det så att det är fint dessutom. Det senaste året har det ju egentligen varit helt nödvändigt med ett eget arbetsrum och inte alls någon överflödig lyx, inte minst i våras... Skulle för övrigt kunna göra listan över favoritplatser/-saker i hemmet lång och det är ett gott tecken på att vi valde rätt när vi flyttade hit. Hjärta.


2 positiva, favoritintressen

Det här är ju lite sorgligt, men det är lite skralt på hobbyfronten. Men jag antar att det inte är så ovanligt med både familj och heltidsjobb som upptar det mesta av ens tid! Att läsa är åtminstone ett. Älskar berättelser och älskar att kunna resa i tid och rum utan att flytta mig fysiskt. Det är dessutom ett anspråkslöst intresse som kräver bara exakt så mycket tid och energi som jag har just då. Skulle gärna skriva resor som mitt andra intresse, men jag har ju faktiskt inte rest så värst mycket trots allt. Men äh. Det får det bli ändå. Älskar att se världen från andra håll än de vanliga och nu när vi inte kan resa så muntrar jag upp mig med att drömma om världen som ju fortfarande finns kvar i hög grad. 

2 positiva saker med min kropp

Det första måste ju vara att den fungerar! Den är inte världens mest välformade eller vältränade, men den fungerar för allt väsentligt. (Förutom att spänningshuvudvärken just nu gör mig lite dysfunktionell då.) Det andra och ytligare är mitt hår. Det är hyfsat tjockt och lagom lockigt. Det vill inte riktigt låta sig formas, men är helt tillräckligt snyggt i vilt tillstånd. Dessutom känns det bra att ha landat i att inte behöva experimentera, utan att det är helt okej med halvlångt, blont hår tills ålderdomen kommer emot, thank you very much. 


Inga kommentarer: