onsdag 29 november 2017

Throwback till Hotel with Urban Deli

Det verkar inte gå i raketfart direkt, mitt Stockholmsbloggande! Vill ju inte att det helt ska trilla bort, så jag börjar i liten skala med ett inlägg om hotellet vi bodde på. Vi hade redan bokat rum på ett Scandic, men sedan snubblade vi över Hotel with Urban Deli som verkade fräscht och lite annorlunda. Vi bokade om och ångrade oss inte alls - det var verkligen både fräscht och annorlunda!


Alla rum ligger i källarplan, och de är pyttesmå, utan fönster och med massiva dörrar. Det kändes lite som att bo i ett kassaskåp... Klaustrofobiskt? Det kunde det säkert ha varit, men inredningen gjorde att det mest kändes kul och modernt. Dessutom var det ju väldigt tyst och lugnt att sova där, inte mycket trafikljud som störde där!


Läget var centralt (ett kvarter från Hötorget), rummen coola och personalen vänlig, men det bästa var... FRUKOSTEN! Det enda i hotellfrukostväg som kan mäta sig med Urban Deli är kanske frukosten vi fick på Stora hotellet i Umeå i somras. Här fanns liksom allt jag önskar mig av en lyxfrukost. Surdegsbröd, massa pålägg, smoothies, färskpressad juice, overnight oats, fruktbitar, färska croissanter med nutella, chiapudding... (Okej, i det här sällskapet var chiapuddingen kanske lite trist, men ändå värd att nämna!) Känner hur snålvattnet rinner till bara jag tänker på det. Och det fick jag kalasa på TRE morgnar i sträck. Det kallar jag la dolce vita!


En bra grej vi gjorde innan vi slocknade på kvällarna är förresten att vi började se på den fantastiska svenska serien Vår tid är nu. Har sett alla avsnitt som kommit nu och tycker fortfarande att den är klockren på så många sätt. Antagligen är det den bästa svenska serie jag någonsin sett! Det är inte exakt samma tidevarv som Downton Abbey, men kan ändå inte låta bli att jämföra dem. Helt i samma klass! (Den går både på SVT och Yle som bäst, missa inte!)


Summa summarum? Förutsatt att du inte är alltför klaustrofobiskt lagd och värderar fönster för högt rekommenderar jag definitivt hotellet. Och vill du bo lite luftigare kan du alltid planera in åtminstone en frukost på Urban Deli!


(Vi hade alltså inte med oss någon ordentlig kamera, vilket minsann märks på alla inomhusbilder nu när jag börjar kolla igenom dem. Santa please, det finns ett kameraformat hål bland mina tillhörigheter! Där skulle det passa en kamera som tar vackra bilder utan att väga ett ton... systemkameran vi har nu köpte vi när vi väntade Arvid. För elva år sedan. Sedermera har vi köpt och sålt bort en annan systemkamera vi inte var riktigt nöjda med samt velat i en evighet eftersom kombinationen fin bildkvalitet sällan går ihop med "liten, lätt och smidig".)

Inga kommentarer: