onsdag 22 oktober 2014

Teknikens hus i Luleå


Teknikens hus i Luleå hade vi inte en aning om att ens fanns - och då har vi ändå varit till Norrfjärden (och före det Luleå, och före det Piteå) en eller ett par gånger i året i rätt många år nu... Kul att överraskas! Och det rekommenderas! Även om vi var där i flera timmar kunde vi säkert ha stannat ett par till. Jag tror faktiskt att både barnen och vi vuxna hade lika roligt, det är bara att ta det på sin egen nivå. Edvin tyckte till exempel det var kul att varmluftsballongen lättade när han tryckte på en knapp, medan den som vill kan sätta sig in i varför det blir så.


Det var absolut inget se-men-inte-röra-museum, utan det var fritt fram att experimentera och leka. Göra papper, styra skogsmaskin, puffa med airzooka, veva på vevar och trycka på knappar för att se vad som händer... Dessutom behövde vi inte trängas, eftersom det var en vardag och höstlovet i Luleå är först om ett par veckor. Perfekt!

Fick förresten tipset att Tietomaa i Uleåborg är lite liknande. Nån som har varit dit?

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag har varit där med Purmo skola! Helt ok, inget som jag hoppade i taket för. Men eleverna trivdes. Men så är jag ju också mera intresserad av biologi/geografi än av fysik/kemi. Pappa o jag kunde nog komma med på en Uleåborgresa med er någon gång, tycker jag! Eller helst en längre resa förstås...

Eva sa...

Vet att fd svägerskan ofta var till Tietomaa med barnen då de var lite yngre (nu 15, 13 och 11) och att de uppskattade det då :)

Mia sa...

Jag låter nog som om A&E skulle gilla Tietomaa också! Och Mattus. ;)

Mamma: Det låter bra det!